Υλικά
- Μερίδες: 4-5
- 130 γρ. Lurpak Soft αλατισμένο + επιπλέον για άλειμμα του σκεύους
- 450 γρ. πράσα (μόνο το λευκό μέρος), σε πολύ λεπτές ροδέλες
- 200 γρ. γαλοπούλα βραστή, σε κομματάκια
- 100 γρ. χοιρινό ζαμπόν, σε κομματάκια
- ανθό αλατιού, μαύρο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 60 γρ. Arla Pasta Gratinar, mix τριμμένων τυριών
- 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 700 ml γάλα φρέσκο
- 100 ml Arla Κρέμα Γάλακτος, πλήρης
- 6 μεγάλα αυγά, σε κρόκους και ασπράδια
- 160 γρ. Arla Mozzarella τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Φτιάχνουμε εύκολα ένα σουφλέ με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας: πράσο, τυριά και αλλαντικά. Η συνταγή απογειώνεται χάρη στα προϊόντα της Arla.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε πολύ καλά 1 κουτ. σούπας από το Lurpak Soft, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρουμε τα πράσα, ανακατεύοντάς τα συχνά για περίπου 3΄-4΄ ή μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε μέσα τα αλλαντικά. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε ξανά και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Αλείφουμε καλά με Lurpak Soft ένα πιρέξ διαστάσεων 23χ33 εκ. (βάση και πλαϊνά).
Βήμα 2
Σε μια κατσαρολίτσα, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το υπόλοιπο Lurpak Soft. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε διαρκώς με αυγοδάρτη μέχρι να ψηθεί το αλεύρι και να σκουρύνει το χρώμα του ελαφρώς. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρουμε μια λεία κρέμα. Κατόπιν ρίχνουμε την Arla Κρέμα Γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 3
Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντάς τη ανά διαστήματα. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στην κρέμα τους κρόκους αυγών, έναν τη φορά και χτυπάμε με το μίξερ χειρός αρχικά σε μέτρια ταχύτητα και μετά στην υψηλή για 10΄΄ μετά από κάθε προσθήκη. Μόλις προσθέσουμε τον τελευταίο κρόκο χτυπάμε για 20΄΄.
Βήμα 4
Προσθέτουμε στο μπολ το Arla Pasta Gratinar, τα σοταρισμένα πράσα, τον μαϊντανό, τον άνηθο και το σχοινόπρασο και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
Βήμα 5
Σε άλλο καθαρό μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα ασπράδια αυγών και 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι σε πηχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα σταδιακά, το 1/3 τη φορά μέσα στο μπολ με τα υλικά, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη πολύ απαλά με μια μαρίζ, με κυκλικές κινήσεις.
Βήμα 6
Μεταφέρουμε με μια μεγάλη κουτάλα το μείγμα στο ταψί, πασπαλίζουμε με την Arla Mozzarella και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 190οC για 40΄-45΄ ή μέχρι το σουφλέ να φουσκώσει και να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη για 10΄ να σταθεί πριν σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου