Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ από 14 στα 25 ευρώ το μήνα...



Με νέο νομοσχέδιο, αυξάνονται οι εισφορές των ασφαλισμένων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), ώστε να ενισχυθεί η ανταποδοτική σχέση εισφορών και παροχών.
Με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα και με δεδομένο ότι οι περισσότεροι ασφαλισμένοι κατατάσσονται στην...
κατώτερη κατηγορία, η εισφορά για υγειονομική περίθαλψη ανέρχεται σε 14,65 ευρώ το μήνα ή σε 175,80 ευρώ το χρόνο.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση της τροπολογίας, η εισφορά θεωρείται πολύ μικρή σε σχέση, αφενός με τις παρεχόμενες από τον ΕΟΠΥΥ υπηρεσίες υγείας και αφετέρου με την εισφορά που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι όλων των άλλων ασφαλιστικών οργανισμών.

Η εισφορά στο εξής θα ανέρχεται σε 25,87 ευρώ το μήνα και το υπουργείο Εργασίας αναμένει ότι θα επιφέρει ετήσια αύξηση της τάξεως των 86.000.000 ευρώ και ταμειακή απόδοση της τάξεως των περίπου 56.000.000 ευρώ.

Η επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία έχουν ασφαλιστεί θα κυμαίνεται από 19,60% έως και 22,91% ή από 122,88 έως 179,16 ευρώ σε ετήσια βάση.

Με τροπολογία επίσης, θεσμοθετείται η κατάργηση της εισφοράς υπέρ του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (ΤΕΑΠΥΚ) που συνίσταται σε ποσοστό 4,950 τοις χιλίοις επί των ανά λίτρο προ ΦΠΑ τιμών των βενζινών, των πετρελαίων (εκτός πετρελαίου θέρμανσης και φωτιστικού) και του υγραερίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η εισφορά καταργείται στα πλαίσια του πακέτου μέτρων, για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και εφόσον εκτιμάται, ότι επηρεάζει τη λιανική τιμή των συγκεκριμένων προϊόντων και τελικά μετακυλύετε στον καταναλωτή. Το ΤΕΑΠΥΚ, έχει ενταχθεί από την 1.8.2008 στον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του ΟΑΕΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου