Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Eurogroup: Στις 12 Νοεμβρίου οι αποφάσεις

H Αθήνα καλείται να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα
 
Χωρίς αποφάσεις για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη Eurogroup την Τετάρτη, με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να καλούν την Αθήνα να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έως τις 12 Νοεμβρίου.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, η οποία διήρκησε τρεις ώρες, αποφασίστηκε ότι οι αποφάσεις για την Ελλάδα πάνε για τις 12 Νοεμβρίου υπό την προϋπόθεση ότι από ελληνικής πλευράς θα γίνουν τα απαραίτητα που θα επιτρέψουν τη λήψη συνολικής απόφασης.

Σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφέρεται: «Το Eurogroup σημείωσε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί με στόχο την κατάληξη σε μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Τρόικα σχετικά με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων των φιλόδοξων και ευρέων μέτρων στους τομείς της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων των ιδιωτικοποιήσεων και της σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα. Καλέσαμε τις ελληνικές αρχές να επιλύσουν τα εναπομείναντα ζητήματα ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα».

«Το Εurogroup αναμένει να συζητήσει περαιτέρω το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής στην τακτική του συνεδρίαση στις 12 Νοεμβρίου επί τη βάσει των σχετικών εγγράφων του προγράμματος και προσβλέπει σε συμφωνία επί του προγράμματος, υπό την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων δράσεων από τις ελληνικές αρχές και των εθνικών διαδικασιών στα κράτη μέλη,σύμφωνα με την καθιερωμένη πρακτική», καταλήγει η δήλωση.

Σόιμπλε: Η Ελλάδα να εκπληρώσει τις περισσότερες δεσμεύσεις της


Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις περισσότερες δεσμεύσεις της προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση, για την οποία θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο, ανέφερε από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βολφγκάνγκ Σόιμπλε.

Αν και όπως είπε, έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στο θέμα της Ελλάδας, ωστόσο, δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία.

«Η τρόικα δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της καθώς υπάρχουν πολλά θέματα ακόμη να λυθούν» είπε ο κ. Σόιμπλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου Τετάρτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου