Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Παράταση μέχρι 31/10/2012 για τα 93,6 ευρώ της Ολοκληρωμένης στον καπνό

Μέχρι 31 Οκτωβρίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για όσους καπνοπαραγωγούς δήλωσαν ότι θα καλλιεργήσουν το 2012/2013 σύμφωνα με τις αρχές της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και θέλουν να επιδοτηθούν με τα 93,6 ευρώ το στρέμμα. Η προηγούμενη ημερομηνία ήταν η 12η Οκτωβρίου, όπως προβλεπόταν στη 2η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη Δράση 2.3 «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-13.

Αφορά τους δικαιούχους που διαθέτουν Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (Α.Ε.Ε.) για το 2012 και έχει στόχο την προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση των ενεργειακών εισροών (χημικά λιπάσματα-φυτοφάρμακα), τη βελτίωση της οργανικής ουσίας του εδάφους, την εξοικονόμηση νερού και τη βελτίωση της βιοποικιλότητας.
Οι ενδιαφερόμενοι, αφού λάβουν γνώση των όρων και προϋποθέσεων για συμμετοχή στη δράση, υποβάλλουν στη Δ/νση
Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή στις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) ή στις Οργανώσεις Παραγωγών Καπνού (ΟΠΚ) ή στα κατά τόπους Κέντρα Ελέγχου Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού Και Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ), αίτηση ενίσχυσης πλήρως συμπληρωμένη. Δικαιούχοι των ενισχύσεων για τη δράση 2.3 μπορούν να κριθούν καπνοπαραγωγοί, φυσικά και νομικά πρόσωπα, οι οποίοι έχουν ενεργοποιήσει, το 2009 δικαιώματα προερχόμενα από τον καπνό στις περιοχές παρέμβασης και είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και εντάσσουν την καλλιέργεια καπνού στο Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.
Η αίτηση ενίσχυσης είναι πλήρης, εφόσον συνοδεύεται από τα παρακάτω:
- Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου δημόσιου εγγράφου που να πιστοποιεί την ταυτοπροσωπία.
- Αντίγραφα παραστατικών νόμιμης κατοχής των αγροτεμαχίων για τα οποία ζητείται ενίσχυση.
- Καταστατικό σύστασης της εταιρείας προκειμένου για νομικά πρόσωπα και ορισμός εκπροσώπου.
- Υπογεγραμμένη Σύμβαση με επιβλέποντα Γεωπόνο όπως προβλέπεται στο Πρότυπο AGRO 2 (προσκομίζεται κατά την υπογραφή της σύμβασης).
- Αντίγραφο ομαδικής σύμβασης με Πιστοποιητικό Φορέα, αναγνωρισμένο και εγγεγραμμένο στο Μητρώο του ΟΠΕΓΕΠ.
- Πιστοποιητικό AGRO 2, εφόσον υπάρχει.
- Σχέδιο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου