Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

H ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013

Εντός των ημερών ενεργοποιείται η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα εξασφαλίζουμε τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Δείτε πως θα λειτουργεί.


Πως θα μπαίνω στην ηλεκτρονική εφαρμογή;
Με τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα Taxis. Δηλαδή τους κωδικούς που χρησιμοποιούμε για ναυποβάλλουμε ηλεκτρονικά τη φορολογική μας δήλωση.
Και αν δεν έχουμε κωδικούς πρόσβασης στο Taxis;
Θα μπορούμε να μπούμε στην εφαρμογή συμπληρώνοντας τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου αλλά και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
Που θα πληρώνουμε και πως;
Θα πληρώνουμε στις τράπεζες ενώ στο παιχνίδι προγραμματίζεται να μπουν και τα ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ). Μάλιστα, σχεδιάζεται περαιτέρω απλοποίηση του συστήματος. Οι τράπεζες θα είναι διασυνδεδεμένες με το Taxis και θα μπορούν οι ίδιες να εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο πληρωμής από το κατάστημα. Φυσικά, θα πρέπει να τους δίνουμε ΑΦΜ και αριθμό κυκλοφορίας.
Ποιος θα μας ελέγχει αν έχουμε πληρώσει ή όχι;
Η αστυνομία και φυσικά οι υπηρεσίες του Taxis. Σχεδιάζεται εμπλοκή και της δημοτικής αστυνομίας. Τα περιπολικά, είτε σε απευθείας σύνδεση με το Taxis είτε μέσω του Κέντρου, θα ελέγχουν με την πινακίδα αν έχει γίνει η καταβολή του αντιτίμου για τα τέλη κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου