Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Bloomberg: Η Ελλάδα έκανε τα πάντα και δεν πέτυχε τίποτα!

Για πλήρη αποτυχία της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg το οποίο συγκρίνει την κατάσταση της Ελλάδας με την κρίση του ’30.

«Η Ελλάδα βυθίζεται σε ύφεση παρόμοια με εκείνη που βίωσαν ΗΠΑ και Γερμανία κατά τη δεκαετία του 1930» αναφέρει το Bloomberg που επισημαίνει ότι η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 18,4% τα τελευταία 4 χρόνια και συμπληρώνει ότι το  ΔΝΤ προβλέπει ότι θα συρρικνωθεί επιπλέον 4% το 2013.

«Είναι η μεγαλύτερη αθροιστική απώλεια εθνικού προϊοντος ανεπτυγμένης χώρας κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες» αναφέρει το Bloomberg και προειδοποιεί: «βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Μεγάλη Ύφεση στις ΗΠΑ κατά την περίοδο 1929-1933».

Το πρακτορείο αναφέρεται εκτενώς στα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και το νέο πακέτο μέτρων των 13,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013 – 2014.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σωρευτική απώλεια εθνικού προϊόντος σε μία αναπτυγμένη οικονομία για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες, συνεχίζει το πρακτορείο, με μικρή διαφορά από την πτώση κατά 27% του ΑΕΠ της αμερικανικής οικονομίας μεταξύ του 1929 και του 1933, όπως αναφέρει το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης στην Ουάσιγκτον.

Το δημοσίευμα κλείνει με το σχόλιο της Barbara Ridpath, διευθύνουσα σύμβουλος του Ιnternational Centre for Financial Regulation: «Η Ελλάδα τα έκανε όλα αυτά χωρίς να πετύχει τίποτα. Αυτό είναι λυπηρό»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου