Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΕΡΙΝΗ : Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ο Ρ Τ Α Σ Μ Ο Υ ΤΗΣ 72ης ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Για τον εορτασμό της 72ης ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940, σύμφωνα και με τις αρ. 37809 και 37810/04-10-12 εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών ορίζονται για την πόλη της Κατερίνης οι παρακάτω εκδηλώσεις:
 
A. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
Εορταστικές εκδηλώσεις των μαθητών των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης όλου του νομού και ανάπτυξη σ' αυτούς της σημασίας της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις σ' όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ.
Για τις Υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συσκέψεων στον 4ο όροφο και ώρα 13.00΄.
Ώρα 12.00΄
Προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της πλατείας Ελευθερίας από αντιπροσωπείες όλων των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (όπως καθορίζεται στο συνημμένο αναλυτικό πρόγραμμα), προσκόπων, ναυτοπροσκόπων, συλλόγων και σωματείων.

Β. ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

1. Ώρα 08.00΄
Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σ' όλες τις εκκλησίες.
2. Ώρα 08.00΄ - 08.15΄
Εωθινό-Θούρια και εμβατήρια στους δρόμους της πόλης από τη Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.
3. Ώρα 11.00΄
Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία.
Τον Πανηγυρικό θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό η κα Μαργαρίτα Αμανατίδου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Πιερίας.
4. Ώρα 11.30΄
Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δκτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δκτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, κόμματα και από εκπροσώπους Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Θυμάτων Πολέμου, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών, Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και Παραρτημάτων Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
5. Ώρα 11.45΄
Στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης - Χατζόγλου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων και Συλλόγων.
6. Ώρα 19.00΄
Στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κατερίνη -100 χρόνια Ελεύθερη Πόλη» από το Δημοτικό Ωδείο με τη συμμετοχή Πιεριέων καλλιτεχνών.

Γ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ - ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ
Από την 8η πρωινή της 26ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια και Δημοτικά καταστήματα καθώς και τα καταστήματα των Ν.Π.Δ. και Ι.Δ των Οργανισμών και των Τραπεζών, τα ιδιωτικά καταστήματα, οι οικίες, οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης της Κατερίνης.
Τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου θα φωταγωγηθούν τα Δημόσια και Δημοτικά καταστήματα, καθώς και εκείνα των Ν.Π.Δ.Δ, Ν.Π.Ι.Δ, Τραπεζών και Οργανισμών, οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης.

ΓΕΝΙΚΑ

Σε ό,τι αφορά τις ιεροτελεστίες, παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.
Τα θέματα τα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων, παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.
Οι Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την ενημέρωση των σχολείων εκτός πόλης Κατερίνης σχετικά με τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 2012.
Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για τη μικροφωνική εγκατάσταση στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας, τη διευθέτηση των χώρων των επισήμων, των καταθέσεων και της παρέλασης και να διαθέσει τη Φιλαρμονική του Δημ. Ωδείου.
Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Μιχάλης Συμεωνίδης.
Από τον Δήμο Κατερίνης τελετάρχες ορίζονται o κ. Γιώργος Φυδάνογλου και η κα Ευαγγελία Μπουγά
Το γενικό πρόσταγμα για την παρέλαση όλων των σχολείων θα έχει ο Υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής Ν. Πιερίας, καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Παυλίδης Θεόδωρος, με βοηθούς τους καθηγητές Φ.Α. κ.κ. Παπανικολάου Ανδρέα, Τσιαμπέρα Νικόλαο, Σαρρή Κωνσταντίνο, Λάϊου Μαρία, Λάμπρου Βασίλειο, Κουκιώτη Κωνσταντίνο και Δεληγιαννίδου Τζένη.
Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.
Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 72ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940


Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 Οκτωβρίου 2012
Ώρα 12.00΄
Προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της πλατείας Ελευθερίας από αντιπροσωπείες όλων των Σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της πόλης της Κατερίνης, τους προσκόπους, Ναυτοπροσκόπους, Συλλόγους και Σωματεία.
Σχολεία για την κατάθεση ορίζονται, το 16ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης για την Α/θμια Εκπ/ση και το 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης για τη Β/θμια. Τα δύο αυτά σχολεία εκτός από τους σημαιοφόρους και παραστάτες θα διαθέσουν και από ένα τμήμα παρέλασης. Όλα τα υπόλοιπα σχολεία θα εκπροσωπηθούν κατά την κατάθεση από τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες με στολή παρέλασης και θα συνοδεύονται από εκπαιδευτικό. Οι μαθητές θα συγκεντρωθούν στην αρχή του Πεζοδρόμου, στο ύψος της Πλατείας Ελευθερίας.
Τα ορισθέντα πιο πάνω σχολεία να φροντίσουν για τα προς κατάθεση στεφάνια.
Όσοι Σύλλογοι ή Σωματεία επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι την Πέμπτη 25-10-2012, ώρα 14.00΄ στο Γρ. Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τηλ. 2351351261.
Υπεύθυνος για την κατάθεση ορίζεται ο καθηγητής Φ.Α. του 7ου Γυμνασίου Κατερίνης κ. Στεφανίδης Δαμιανός.
Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται για τη διάθεση της Φιλαρμονικής του Δημ. Ωδείου στο χώρο της κατάθεσης

Β. ΚΥΡΙΑΚΗ 28 Οκτωβρίου 2012

Ώρα 10.50΄

Οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες όλων των σχολείων της πόλης θα βρίσκονται έγκαιρα στον Καθεδρικό Ι. Ναό για τη Δοξολογία, και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν συντεταγμένοι στο χώρο του Μνημείου της Πλατεία Ελευθερίας.
Μετά την τελετή κατάθεσης στεφανιών θα μεταβούν στο σημείο εκκίνησης της παρέλασης.
Χώροι συγκέντρωσης των τμημάτων παρέλασης ορίζονται: (ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ)
α) Η οδός Ειρήνης για τα Δημοτικά Σχολεία (Στο ύψος του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου),
β) Η οδός Ιωνννίνων (ΟΤΕ) για τα Γυμνάσια,
γ) Η οδός Παναγή Τσαλδάρη για τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ,
δ) Η οδός Ίωνος Δραγούμη για τους Συλλόγους και τα Σωματεία,
ε) Η οδός Περδίκα για τους Πρόσκοπους, Ναυτοπρόσκοπους.

Οι υπεύθυνοι των σχολείων που θα οριστούν, θα συνεργαστούν με τους τελετάρχες και τον Υπεύθυνο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής Ν. Πιερίας, καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Παυλίδη Θεόδωρο, που θα έχει το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης με βοηθούς τους καθηγητές Φ.Α. κ.κ. Παπανικολάου Ανδρέα, Τσιαμπέρα Νικόλαο, Σαρρή Κωνσταντίνο, Λάϊου Μαρία, Λάμπρου Βασίλειο, Κουκιώτη Κωνσταντίνο και Δεληγιαννίδου Τζένη.

Ώρα 19:00’
Στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κατερίνη -100 χρόνια Ελεύθερη Πόλη» από το Δημοτικό Ωδείο με τη συμμετοχή Πιεριέων καλλιτεχνών.

Οι τελετάρχες θα καθορίσουν τις επί μέρους λεπτομέρειες σ' όλες τις εκδηλώσεις.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2351351261 Γρ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας.


Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου