Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

14η Γιορτή Τσίπουρου στη Μεσαία Μηλιά




Στις πλαγιές των Πιερίων εκεί που συναντιέται ο μύθος και η ιστορία μας, εκεί σμίγει η ευφορία της γης με το μεράκι των ανθρώπων με αποτέλεσμα την παραγωγή εξαιρετικών προϊόντων που η ποιότητα τους είναι μοναδική.
Η συλλογή και η επεξεργασία αυτών των προϊόντων για τους κατοίκους της Μηλιάς ήταν πάντα μια
γιορτή. Μια γιορτή χαράς και ικανοποίησης για την απόδοση των κόπων που έδωσε καλή σοδιά.  
Αυτή την εποχή στα παραδοσιακά ρακοκάζανα γινόταν από παλιά και γίνεται και σήμερα η ιεροτελεστεία της παραγωγής του τσίπουρου.
Στη Μεσαία Μηλιά η φύση είναι στολισμένη με τα φθινοπωρινά χρώματα και ο αέρας  έχει την ευωδιά από το άρωμα του τσίπουρου
Σ αυτό το περιβάλλον εδώ και 14 χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος, οι φορείς του και οι κάτοικοι του χωριού σας προσκαλούν να μυηθείτε στα μυστικά της απόσταξης και κυρίως να απολαύσουμε  άφθονο τσίπουρο και τα ντόπια εδέσματα.
Η γιορτή ξεκινά από τις 12 το μεσημέρι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012, στην πλατεία του χωριού, σε στεγασμένο θερμενόμενο χώρο και περιλαμβάνει:

Προσφορά άφθονου Μηλιώτικύ τσίπουρου, με ποικιλία μεζέδων και τοπικών εδεσμάτων.
Πλούσια έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων  από ντόπιους παραγωγούς
Παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του τοπικού πολιτιστικού Συλλόγου και του Συλλόγου Ηπειρωτών Πιερίας
Πλούσιο γλέντι με δημοτικό και έντεχνο λαϊκό πρόγραμμα.

Ο σημαντικός σκοπός αυτής της γιορτής, είναι η ανάδειξη της τοπικής παραγωγής του τσίπουρου και των τοπικών αγροτικών προϊόντων. Και πέραν τούτου όμως το κέφι, με άφθονο τσίπουρο συνοδεία διαφόρων γευστικών απολαύσεων, προβλέπεται άφθονο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου