Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 2-0 Πρώτη φετινή ήττα για τον Πιερικό

http://pieriasport.blogspot.gr
Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό στην ομάδα της Εύβοιας για να φτάσει στο δεύτερο φετινό της τρίποντο στη Football League απέναντι στην ομάδα της Πιερίας η οποία γνώρισε την πρώτη της ήττα.
 Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εκμεταλλεύτηκε την έδρα του ο Ηρακλής Ψαχνών, καθώς πήρε τη δεύτερη νίκη της σε τρία παιχνίδια φέτος στην Εύβοια, υποχρεώνοντας τον Πιερικό στην πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. 
Οι ποδοσφαιριστές του Βασίλη Βούζα κατάφεραν να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο και μέσα σε ένα ημίχρονο να «καθαρίσουν» το ματς, την ώρα που το συγκρότημα του Νίκου Γκουλή φάνηκε να… τα χάνει, παρά το καλό ξεκίνημα, μετά το γκολ των γηπεδούχων και την αποβολή του Λαζαρίδη. Η νίκη του Ηρακλή τον ανέβασε αρκετά στη βαθμολογία, αφού έφτασε τους 7 βαθμούς, πάνω μάλιστα κι από τον Πιερικό ο οποίος έμεινε στους 6 μετά την πρώτη ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα.

 Ο Ηρακλής Ψαχνών αναζητούσε τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα και τη συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, με τον Πιερικό να είναι ωστόσο αρκετά καλός στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και να έχει την κατοχή στο πρώτο δεκάλεπτο, φτάνοντας πολύ κοντά στο γκολ με τον Σεχολάρι στο 11’ να σημαδεύει το δοκάρι του Σικαλιά.

Η απάντηση από την ομάδα της Εύβοιας δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 13’ ο Σέγκος βρήκε ωραία τον Χαϊκάλη, αυτός πέρασε και τον Τόλιο όμως δεν κατάφερε να πλασάρει εύστοχα στην κενή εστία, χάνοντας έτσι μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για τον Ηρακλή. Η ευκαιρία αυτή… ξύπνησε την ομάδα του Βασίλη Βούζα, η οποία κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να κυριαρχήσει σταδιακά στον αγωνιστικό χώρο.

Οι Ευβοιώτες ανέβασαν την πίεσή τους προς την εστία του Πιερικού και κατάφεραν στο 28’ να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Ιακωβάκης ανατράπηκε από τον Λαζαρίδη μέσα στην περιοχή και ο Μάριος Σέγκος δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα για να βάλει τον Ηρακλή Ψαχνών σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση. Το κέρδος μάλιστα για την ομάδα της Εύβοιας ήταν διπλό, καθώς στη φάση του πέναλτι ο Λαζαρίδης είδε δυο κίτρινες κάρτες και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, κάνοντας πιο δύσκολο το έργο της ομάδας του Νίκου Γκουλή.

Από αυτό το σημείο κι έπειτα, ο Ηρακλής κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του δημοτικού Σταδίου των Ψαχνών και κατάφερε να φτάσει σε δεύτερο γκολ πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ήταν το 35’ του παιχνιδιού όταν ο Τάουερ με ωραία κεφαλιά-ψαράκι, νίκησε τον Τόλιο κι έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας της Εύβοιας, σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο με το υπέρ τους σκορ και τον Πιερικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα παίζοντας με παίκτη λιγότερο, έλειψαν οι μεγάλες φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν σε δυο περιπτώσεις να γίνουν απειλητικοί αλλά τόσο ο Καρτσαμπάς όσο κι ο Φαμπίνιο δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Τόλιο, με τον Σέγκο να χάνει την καλύτερη ευκαιρία του Ηρακλή στην επανάληψη. Το 2-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα στα Ψαχνά, με τον Ηρακλή να παίρνει σπουδαίο τρίποντο, το δεύτερο στη φετινή σεζόν που τον έφερε στους 7 βαθμούς την ώρα που Πιερικός έμεινε στους 6 και τις χαμηλότερες θέσεις της βαθμολογίας.

Ηρακλής Ψαχνών (Βασίλης Βούζας): Σικαλιάς, Ρεπετσάς, Ζουλιώτης (38’ λ.τ. Ρούτσης/66’ λ.τ. Τζάκης), Τάουερ, Κονέ, Βανγκέλι (50’ Ντελέκος), Μπακομήτρος, Λιόσης, Χαϊκάλης, Ιακωβάκης, Σέγκος

Πιερικός (Νίκος Γκουλής): Τόλιος, Λαζαρίδης, Καρτσαμπάς, Ντόικιτς, Δεσποτόφσκι (77’ Παπαδόπουλος), Ντάνι, Σεχολάρι (46’ Ίτσιος), Δήμου, Γιαζιτζόγλου, Φαμπίνιο, Νίκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου