Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Δεν ξέρω αν υπάρχουν φιλέλληνες -Έλληνες υπάρχουν;

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Δεν ξέρω αν υπάρχουν φιλέλληνες -Έλληνες υπάρχουν;Μια χειμαρρώδη συνέντευξη έδωσε η γνωστή βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, μιλώντας για τα κόμματα, τους νέους, το πανεπιστήμιο, το ρατσισμό αλλά και τη σχέση Κράτους-Εκκλησίας.
Μιλώντας στο maga.gr η πρύτανις του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, αναφέρθηκε στα πολιτικά πράγματα και την παρούσα
κρίση, σημειώνοντας πως το μέλλον της Ελλάδας είναι στα χέρια των Ελλήνων.
«Το μέλλον της Ελλάδας εξαρτάται μόνο από τους Έλληνες. Μόνο από τους Έλληνες και επιμένω. Όταν έρχομαι στην Ελλάδα, με πιάνουν οι δημοσιογράφοι και με ρωτούν “κυρία Αρβελέρ, δεν υπάρχουν πια φιλέλληνες;”. Εγώ τους ρωτώ “Έλληνες υπάρχουν;” σημειώνει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα η κυρία Αρβελέρ αναφέρθηκε και στις σχέσεις Εκκλησίας- Κράτους σημειώνοντας πως της είναι αδιάφορο αν η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να αποδεχθεί ένα διαχωρισμό των δύο θεσμών. «Ή προηγείσαι της κοινωνίας ή όχι. Όταν είσαι πολιτικός πρέπει να είσαι ένα βήμα μπροστά από την κοινωνία, όχι ένα βήμα πίσω. Αν ακούς αποκλειστικά την κοινωνία τότε τι δουλειά κάνεις;» εξηγεί.
Η γνωστή βυζαντινολόγος τάχθηκε υπέρ της παραμονής της χώρας στο Ευρώ ενώ αναφερόμενη στον εκρηκτικό της -όπως λέει- χαρακτήρα τονίζει πως αν έμενε στην Ελλάδα δεν θα ήταν ούτε βοηθός καθηγητή!
Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξή της εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου