Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Τρεις αθλητές του Δήμου Δίου-Ολύμπου στο 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος

www.pierialife.gr
Προκρίθηκαν σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα λαμβάνοντας ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια
Θα διεξαχθεί το τριήμερο 16, 17 & 18 Νοεμβρίου στο Κλειστό Στάδιο «Βλαχιωτη» Δήμου Ευρώτα Ν. Λακωνίας
Πρόκειται για τη Μαρία Φόλιου (χρυσό μετάλλιο), την Κατερίνα Τσιουρλή  και τον Ι. Παπαγεωργίου-Σιαμήτρα (αργυρά μετάλλια).
Μία αθλήτρια από την Καρίτσα καθώς επίσης μία ακόμη αθλήτρια αλλά και ένας αθλητής από το Λιτόχωρο, όλοι τους έφηβοι, προκρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο στο παγκράτιο άθλημα και θα
συμμετάσχουν στο 5ο παγκόσμιο πρωτάθλημα παγκρατίου αθλήματος που θα διεξαχθεί από 16 έως 18 Νοεμβρίου στο κλειστό στάδιο Βλαχιώτη Λακωνίας.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΘΛΗΤΕΣ
Πρόκειται για την πρωταθλήτρια Ελλάδος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, Μαρία Φόλιου, από την Καρίτσα Δ.Δίου-Ολύμπου, που έλαβε χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κορασίδων (14 – 15 ετών) -69gk, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παγκρατίου αθλήματος που έγινε στις 8/4/2012 στο ολυμπιακό κέντρο Άνω Λιοσίων Αττικής.
Την ίδια μέρα, μαζί με τη Μαρία Φόλιου προκρίθηκαν η Αικατερίνη-Ραφαέλα Τσιουρλή, από το Λιτόχωρο Δ.Δίου-Ολύμπου, η οποία ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία κορασίδων, καθώς και ο Ιωάννης Παπαγεωργίου-Σιαμήτρας, από το Λιτόχωρο Δ.Δίου-Ολύμπου, που επίσης έλαβε ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία εφήβων (16 – 17 ετών).
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τρεις έφηβοι αθλητές μαζί με την προπονήτριά τους, Ιωάννα Καραλέξη, έχουν κληθεί από τη δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου για να παρευρεθούν στην «εκδήλωση τιμής στο έπος του ’40» που θα γίνει το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 στο κλειστό γυμναστήριο «Πύρρος Δήμας» στο Λιτόχωρο Δ.Δίου-Ολύμπου, στις ώρα 7.00 το βράδυ, προκειμένου να τιμηθούν για τις αγωνιστικές τους διακρίσεις αλλά και για τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παγκρατίου αθλήματος.
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΑΛΚΗ»
Και οι τρεις αθλητές ανήκουν στο «Αθλητικό Μορφωτικό Πολιτιστικό Σωματείο Παγκρατίου Αθλήματος Δίου Πιερίας Αλκή», που ιδρύθηκε το 2009 και λειτουργεί στον δήμο Δίου-Ολύμπου (Καρίτσα, Λιτόχωρο και Άγιο Σπυρίδωνα), αριθμεί σήμερα περί τους 80 ενεργούς αθλητές και έχει ως προπονήτριά τους την Ιωάννα Καραλέξη.
Το σωματείο «Αλκή» είναι αναγνωρισμένο από την Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος, την Ελληνική Φίλαθλο Ομοσπονδία Ζίου-Ζίτσου και την Ελληνική Φίλαθλο Ομοσπονδία  OKINAWA TE TAI.
Παρά τον σύντομο χρόνο ενασχόλησής τους οι αθλητές του σωματείου με την άοκνη προσπάθεια της προπονήτριάς τους Ιωάννας Καραλέξη, συμμετέχουν ανελλιπώς σε όλα τα διασυλλογικά, τοπικά και πανελλήνια πρωταθλήματα. Έχουν δε πετύχει σημαντικές διακρίσεις, ενώ κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να φτάσουν μέχρι και την πρώτη θέση σε πανελλήνιο επίπεδο και να αγωνίζονται πλέον ως μέλη της εθνικής ομάδας.
ΤΟ 5ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Η χώρα μας διεκδίκησε με επιτυχία και ανέλαβε, με τη στήριξη του δήμου Ευρώτα, τη διοργάνωση και φιλοξενία του 5ου παγκοσμίου πρωταθλήματος παγκρατίου αθλήματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 16 Νοεμβρίου έως 18 Νοεμβρίου 2012 στο κλειστό στάδιο Βλαχιώτη Λακωνίας.
Στους αγώνες αυτούς θα συμμετάσχουν πάνω από 500 αθλητές από 30 χώρες, ενώ πλήθος γονέων, προπονητών, διαιτητών και παραγόντων θα έρθουν στην Ελλάδα, από κάθε γωνιά του πλανήτη, για να παρακολουθήσουν τους αγώνες.
Παράλληλα με τις αγωνιστικές δραστηριότητες, θα διεξαχθούν πολιτιστικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση αθλητών, παραγόντων και θεατών για την προέλευση και την ιστορία του αθλήματος αλλά και για την ιστορικότητα και την πολιτιστική ταυτότητα της ευρύτερης περιοχής του Ευρώτα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Στο ολυμπιακό κέντρο Άνω Λιοσίων βρέθηκαν οι αθλητές του σωματείου «Αλκή», Μαρία Φόλιου, Γιάννης Παπαγεωργίου-Σιαμήτρας και Αικατερίνη-Ραφαέλα Τσιουρλή, μαζί με την προπονήτριά τους Ιωάννα Καραλέξη, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου για την τελευταία προπόνηση της εθνικής ομάδας παγκρατίου αθλήματος ενόψει του 5ου παγκοσμίου πρωταθλήματος παγκρατίου αθλήματος.
Την προπόνηση ανέλαβαν ο εθνικός προπονητής Ιωάννης Λάγγης και ο Ολλανδός εθνικός προπονητής Michel Van Richt, ενώ όλοι οι αθλητές της εθνικής ομάδας δήλωσαν πανέτοιμοι τόσο σωματικά όσο και ψυχικά για να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη πρόκληση για κάθε αθλητή, που είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτό θα αποτελέσει και μια μεγάλη ελπίδα για τη διάδοση του παγκρατίου αθλήματος.
Το παγκράτιο του Ηρακλή, του Θησέα, του Πλάτωνα , του Αριστοτέλη, το «εν Ολυμπίαι το Κάλλιστον» στην αρχαιότητα, είναι το μοναδικό άθλημα παγκοσμίως, στη σύγχρονη εποχή, με ορολογία στα αρχαία ελληνικά.
Η πρόεδρος και το Δ.Σ. του σωματείου «Αλκή» εύχονται στους αθλητές του, αλλά και σε όλους τους αθλητές της εθνικής ομάδας καλή προετοιμασία και καλή επιτυχία. Επίσης ευχαριστεί θερμά την εταιρία ERA ENERGY και προσωπικά τους κυρίους Αθανάσιο Γραμματόση και Αριστείδη Νίκα για την έμπρακτη ηθική και οικονομική υποστήριξη την τελευταία διετία σε αθλητές του σωματείου για τη συμμετοχή τους σε αγώνες.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ ΑΘΛΗΜΑ
Από την ΙΩΑΝΝΑ  ΚΑΡΑΛΕΞΗ - ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ   ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ  ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το Παγκράτιο εισήχθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες  την 33η Ολυμπιάδα, το έτος   648 π.Χ. Tο όνομά του προέρχεται από τη λέξη Παν+κράτος που σημαίνει «ο τα πάντα κρατών» αυτός δηλαδή που κατέχει την εξουσία, που νικά με την απόλυτη δύναμη-γνώση.
Τις πρώτες πληροφορίες για το Παγκράτιο αντλούμε από τους μύθους και τις παραδόσεις: με το Παγκράτιο ο Θησέας νίκησε το Μινώταυρο και ο Ηρακλής το λιοντάρι της Νεμέας.
Το Παγκράτιο  ήταν η φυσική εξέλιξη του πρωτόγονου τρόπου συμπλοκής του ανθρώπου με τον εχθρό ή με τα ζώα για να επικρατήσει κι αποτελoύνταν από το Άνω ή Ορθοστάδην  Παγκράτιο, στο οποίο οι αθλητές αγωνίζονταν σε όρθια στάση, ανταλλάσσοντας κτυπήματα με χέρια (πυγμές) και με πόδια (λακτίσματα) ή ακόμη και με το κεφάλι, τα γόνατα και τους αγκώνες. Επιδίωξή τους ήταν να πιάσουν τον αντίπαλο και να τον ρίξουν (ράσσειν) στο έδαφος. Εκεί έχουμε το Κάτω Παγκράτιο, όπου συνεχίζονταν η μάχη ανταλλάσσοντας κτυπήματα και λαβές με σκοπό την εγκατάλειψη του αντιπάλου (να δηλώσει δηλαδή «απαγόρευση»).
Ο παγκρατιαστής έπρεπε να συνδυάζει ταυτόχρονα τα προσόντα και τις ικανότητες των παλαιστών και των πυγμάχων. Να είναι δηλαδή πυγμαχικότερος των παλαιστών και παλαιστικότερος των πυγμάχων. Το Παγκράτιο αποτελούσε μέρος της στρατιωτικής εκπαίδευσης. Ειδικά στη Σπάρτη διοργανώνονταν αγώνες Παγκρατίου και για τις γυναίκες.
Ήταν αδιανόητο να  υπάρξουν αγώνες, χωρίς να συμπεριληφθεί το Παγκράτιο. Μέχρι και στα Ρωμαϊκά χρόνια έπαιζαν Παγκράτιο σε όλες τις μεσογειακές χώρες, στον Εύξεινο πόντο και στη Μέση Ανατολή. Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές λόγω των αυξημένων απαιτήσεων, της ποικιλίας και της αγωνίας που προκαλούσε στους θεατές. Αυτό που τους ενθουσίαζε πραγματικά, ήταν ο συνδυασμός του τρίπτυχου : φυσική ικανότητα, πνευματική διαύγεια και ηθική τελειότητα.
Το Παγκράτιο έφτανε στην ολοκλήρωση του θεάματος, δίνοντας τη μαχητική πληρότητα στους αγωνιστές μέσα από τους κανονισμούς (εναγώνιους νόμους), τους οποίους οριστικοποίησε ο Λεύκαρος από την Ακαρνανία. Οι αθλητές αγωνίζονταν σε κατηγορίες με βάση την ηλικία τους. Οι αγώνες γίνονταν πάντα κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων και κυρίως στα Ολύμπια, τα Πύθια, τα Ίσθμια, τα Νέμεα και τα Παναθήναια.
Οι απαγορευτικές τεχνικές ήταν ελάχιστες. Παρόλα αυτά, οι παγκρατιαστές, αν και επιχειρούσαν επικίνδυνες λαβές και κτυπήματα, εντούτοις ποτέ δεν είχαν ως στόχο την εξόντωση του ανταγωνιστή.
Το να φτάσει όμως ένας αθλητής  στο σημείο να δέχεται κτυπήματα και λαβές σκληρά κι επικίνδυνα χωρίς να δημιουργείται μέσα του η επιθυμία να εξοντώσει αυτόν που του τα επιφέρει, χρειάζεται τεράστια ψυχική προετοιμασία. Και αυτή ακριβώς επιτυγχάνονταν στις παλαίστρες, στους χώρους δηλαδή εκείνους  που κυριαρχούσε πρώτα η φιλοσοφική διδασκαλία κι έπειτα οι αγώνες. Στην παλαίστρα, κάθε κτύπημα παγκρατιαστή ήταν κι ένα σφυρηλάτημα στην ψυχική αντοχή, στο σθένος , την υπομονή, την εγκαρτέρηση, την αυτοπεποίθηση, την αυτοσυγκράτηση, την αυτοκυριαρχία. Κάθε λαβή υποταγής, ήταν ένα μάθημα για τον εγωισμό του, για τα όριά του που οδηγούσε στην αυτογνωσία.
Γι’ αυτό το Παγκράτιο δεν ήταν απλά μόνο ένα θεαματικό αγώνισμα. Ήταν μια ολοκληρωμένη φιλοσοφική θεώρηση της ίδιας της ζωής με τους κανόνες της, τους οποίους ο παγκρατιαστής έπρεπε να σέβεται και ν’ αγωνίζεται για την επικράτησή τους.  Κι αυτή ακριβώς ήταν η φιλοσοφία που ήταν και το ουσιαστικό πνεύμα της Ολυμπιακής ιδέας.
Οι Παγκρατιαστές διακρίνονταν από τους  αθλητές άλλων αθλημάτων, είχαν ειδικούς τρόπους συμπεριφοράς, ειδική διατροφή, κόμμωση και φροντίδα του σώματος.
Τα έπαθλα των Παγκρατιαστών ήταν μεγάλης αξίας, πολύ μεγαλύτερα από ότι των νικητών των άλλων αγωνισμάτων. Το Παγκράτιο είναι το μοναδικό άθλημα που θεωρείτο «ιερό», γι’αυτό και το ιερουργούσαν την τελευταία ημέρων των αγώνων. Θεωρούσαν ότι δεν νικούσε ο αθλητής, αλλά ο ίδιος ο Θεός, γι’ αυτό και τον αποκαλούσαν «ισόθεο».
Το πιο συνηθισμένο βραβείο στους «Ιερούς Αγώνες» (που δεν είχαν χρηματικό έπαθλο) ήταν ένα απλό στεφάνι. Συνηθισμένες τιμές για τους νικητές ήσαν: Έπαινοι, Αντιγραφή του ονόματος σε ειδικό Κατάλογο, Πρωτεία, Έπαθλα, Παροχή πολιτείας, Δωρεάν φαγητό, Πομπή επιστροφής στην πατρίδα, Γκρέμισμα μέρους των τειχών της πόλης για να περάσουν (αφού με τέτοιους νικητές η πόλη δεν είχε ανάγκη τειχών, όπως η Σπάρτη), Αγάλματα, Μνημεία, Επιτύμβια μνημεία και άλλα. Τα πιο συνηθισμένα μνημεία ήσαν ανδριάντες ή προτομές του αθλητή.
Το Παγκράτιο υμνήθηκε πάρα πολύ και έφτασε να γίνει « …των εν Ολυμπίαι τω κάλλιστον…» σύμφωνα με τον Φιλόστρατο.
Ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Φιλόστρατος ήταν αθλητές του Παγκρατίου αθλήματος. Σύμφωνα δε με το Φιλόστρατο, "ο αθλητισμός παράγει ψυχαγωγία, ενώ το Παγκράτιο παράγει φρόνημα". Επίσης, αναφέρει το Παγκράτιο σαν «το πιο άξιο άθλημα των Ολυμπιάδων και τη σπουδαιότερη προετοιμασία των πολεμιστών».
Με τις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου το Παγκράτιο διαδόθηκε στην  Ινδία και πιστεύεται πως από εκεί έφτασε στις χώρες της Άπω Ανατολής και αποτέλεσε τον πρόγονο των ανατολικών πολεμικών τεχνών, όπως είναι το Καράτε, το Ταε-Κβο-Ντο και άλλα.
Διάσημοι αρχαίοι Παγκρατιαστές ήταν ο Θεαγένης από την Θάσο, ο Λύγδαμης από τις Συρακούσες, ο Δωριέας και ο Διαγόρας  από τη Ρόδο, ο Σώστρατος από την Σικυώνα,  ο Πολυδάμας από τη Σκοτούσσα Θεσσαλίας, ο Μίλων ο Κροτωνιάτης, ο Αρριχίων ο Φιγαλεύς, ο Κλειτόμαχος ο Θηβαίος, κ.ά...
Το Παγκράτιο Παίδων ήταν το τελευταίο αγώνισμα που προστέθηκε στην Ολυμπία το 200 π.Χ.
Στη σύγχρονη εποχή το Παγκράτιο αναβίωσε στην Ελλάδα μετά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Τη δεκαετία του 1970, έγιναν οι πρώτες κινήσεις για την ίδρυση της Ομοσπονδίας Παγκρατίου. Το 1996 ιδρύθηκε η Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος (Ε.Ο.Π.Α.), η οποία είναι αναγνωρισμένη από το κράτος και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το Παγκράτιο γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ενώ έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον από πολλές χώρες του εξωτερικού. Για την ορολογία στο Παγκράτιο χρησιμοποιείται η αρχαία Ελληνική γλώσσα.
Το άθλημα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και χαρακτηρίζεται από κυριολεκτικά εκατοντάδες λαβές και τεχνικές οι οποίες  κατόπιν ιστορικής έρευνας και τεκμηρίωσης έχουν ενταχθεί στη διδακτέα ύλη.
Οι κανονισμοί προστατεύουν τους αθλητές όσο γίνεται από τους τραυματισμούς. Δεν είναι τυχαίο ότι στο Παγκράτιο δεν έχουν υπάρξει ποτέ τραυματισμοί τόσο σοβαροί όπως στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και άλλα δημοφιλή αθλήματα.
Σκοπός της Ομοσπονδίας Παγκρατίου είναι η καλλιέργεια, διάδοση, προαγωγή κι οργάνωση του Αθλήματος στην παραδοσιακή και τη σύγχρονη αγωνιστική του μορφή, τόσο στον Ελλαδικό όσο και στο διεθνή χώρο, η προσέλκυση των νέων και η ανάπτυξη Ολυμπιακού Πνεύματος.
Το Παγκράτιο σήμερα, εκτός από μια αθλητική δραστηριότητα, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον τόσο σαν τρόπος βελτίωσης της υγείας-φυσικής κατάστασης και αυτοάμυνας, αλλά και σαν αντικείμενο μελέτης και έρευνας από το Σύγχρονο Έλληνα που αναζητά την εθνική του κληρονομιά!
Τα Βιογραφικά των Αθλητών και της Προπονήτριας
Μαρία Φόλιου του Κων
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ : 15/3/1997
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ : Κατερίνη
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :           Καρίτσα Πιερίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
2009-2012 Παγκράτιο Άθλημα, JU JITSU, OKINAWA KARATE στο « Αθλητικό Μορφωτικό Πολιτιστικό Σωματείο Παγκρατίου Αθλήματος Δίου Πιερίας "Αλκή"
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
Δ’Τάξη Παγκρατίου Αθλήματος Πράσινη Ζώνη (3η)
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
2009     Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ.Ελλάδος SEMI CONTACT Χρυσό Μετάλλιο ΚΑΤΗΓ.ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 12-13 -59Kg
2009     Πανελλήνιο πρωτάθλημα OKINAWA KARATE Χάλκινο Μετάλλιο 12-13 ετών -63kg
2010     Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ.Ελλάδος JU JITSU Χρυσό Μετάλλιο ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ FIGHTING12-13-57Kg
2010     Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Βορ. Ελλάδος Παγκρατίου Αθλήματος Χρυσό Μετάλλιο ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 12-13  -63Kg
2010     Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Βορ. Ελλάδος ΟKINAWA KARATE Χρυσό Μετάλλιο 12-13 ετών -63kg
2010     Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου αθλήματος Χρυσό Μετάλλιο ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 12-13ετών -63kg
2010     Κύπελλο Θράκης JU JITSU Χρυσό Μετάλλιο ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 12-13 -63Kg
2011     Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ.Ελλάδος JU JITSU Χρυσό Μετάλλιο ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ FIGHTING 14-15 -63Kg
2011     Πανελλήνιο Πρωτάθλημα JU JITSU ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ FIGHTING 14-15 -63Kg 4η θέση
2011     Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου αθλήματος Χρυσό Μετάλλιο Αγών Παγκρατίου Κορασίδες 14-15 -63Kg
2011    Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ. Ελλάδος Παγκρατίου  Αθλήματος «Α’ ΟΛΥΜΠΙΑ 2011-ΛΙΤΟΧΩΡΟ»
Χρυσό Μετάλλιο Αγών Παγκρατίου Κορασίδες  14-15 -63Kg
Ασημένιο Μετάλλιο Παλαίσματα Μεμειγμένοι 16-17 ετών
Ασημένιο Μετάλλιο Παλαίσματα Κορασίδες 14-15 ετών
2012     Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ.Ελλάδος Παγκρατίου Αθλήματος
Χρυσό Μετάλλιο Αγών Παγκρατίου Κορασίδες  14-15 -63Kg
Ασημένιο Μετάλλιο Παλαίσματα Μεμειγμένοι 14-15 ετών
Ασημένιο Μετάλλιο Παλαίσματα Κορασίδες 14-15 ετών
2012     Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου αθλήματος Χρυσό Μετάλλιο Αγών Παγκρατίου Κορασίδες  14-15 -63Kg
ΕΙΔΙΚΕΣ  ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
-Μέλος της Εθνικής Ελλάδος Παγκρατίου Αθλήματος 2010-2012
ΛΟΙΠΕΣ  ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
2010     Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος Αγώνας 5 χλμ. Time:43:00 9η θέση (ηλικιακή κατηγορία)
2012     Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος Αγώνας 5 χλμ. Time:36:39 19η θέση (ηλικιακή κατηγορία)

Αικατερίνη-Ραφαέλα Τσιουρλή του Κων
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ : 20/1/1998
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ :      Θεσσαλονίκη
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Λιτόχωρο Πιερίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
2010-2012 Παγκράτιο Άθλημα, JU JITSU, OKINAWA KARATE στο  Αθλητικό Μορφωτικό Πολιτιστικό Σωματείο Παγκρατίου Αθλήματος Δίου Πιερίας "Αλκή"
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
Δ’Τάξη Παγκρατίου Αθλήματος Πορτοκαλί Ζώνη (2η)
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
2010     Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ.Ελλάδος SEMI CONTACT Χρυσό Μετάλλιο Παγκορασίδες 12-13 -50Kg
2010     Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ.Ελλάδος OKINAWA KARATE ΚΟΡΑΣΊΔΕΣ-15 IPPON KUMITE -52kg και ΚΑΤΑ Χρυσό Μετάλλιο
2011     Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ.Ελλάδος JU JITSU Χρυσό Μετάλλιο Κορασίδες-15 FIGHTING-52kg
2011    Διεθνές τουρνουά Τζούντο «Πατρίδα» Ασημένιο Μετάλλιο -52Kg
2011    Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ.Ελλάδος Παγκρατίου Αθλήματος Χρυσό Μετάλλιο Αγών Παγκρατίου Παγκορασίδες 14-15 -52Kg
2011   Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ.Ελλάδος OKINAWA KARATE Κορασίδες-15 IPPON KUMITE -52kg και ΚΑΤΑ Ασημένιο Μετάλλιο
2011     Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου αθλήματος Χρυσό Μετάλλιο Αγών Παγκρατίου Κορασίδες 14-15 -52Kg
2011    Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ.Ελλάδος Παγκρατίου Αθλήματος «Α’ ΟΛΥΜΠΙΑ 2011-ΛΙΤΟΧΩΡΟ»
Χρυσό Μετάλλιο Αγών Παγκρατίου Κορασίδες 14-15-52Kg
Χρυσό Μετάλλιο Παλαίσματα Μεμειγμένοι 14- 15 ετών
Χάλκινο Μετάλλιο Παλαίσματα Κορασίδες 14-15 ετών
2011     Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ.Ελλάδος SEMI CONTACT Χρυσό Μετάλλιο Κορασίδες 14-15 -52Kg
2012     Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ.Ελλάδος JU JITSU Χρυσό Μετάλλιο Κορασίδες -15 FIGHTING-52kg
2012     Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ. Ελλάδος Παγκρατίου Αθλήματος Χάλκινο Μετάλλιο Παλαίσματα Μεμειγμένοι 14-15 ετών
Χρυσό Μετάλλιο Αγών Παγκρατίου Κορασίδες 14-15 -52Kg
2012     Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου αθλήματος Ασημένιο Μετάλλιο Αγών Παγκρατίου Κορασίδες 14-15 -52Kg
ΕΙΔΙΚΕΣ  ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
-Μέλος της Εθνικής Ελλάδος Παγκρατίου Αθλήματος 2011-2012
ΛΟΙΠΕΣ  ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
2011     Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος Αγώνας 5 χλμ. Time:26:59 1η θέση (ηλικιακή κατηγορία) Χάλκινο Μετάλλιο στη γενική κατάταξη
2012     Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος Αγώνας 5 χλμ. Time:24:49 Ασημένιο Μετάλλιο (ηλικιακή κατηγορία)

Ιωάννης Παπαγεωργίου-Σιαμήτρας
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ : 30/1/1995
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ :      Αθήνα
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :  Λιτόχωρο Πιερίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
2010-2012 Παγκράτιο Άθλημα, JU JITSU, OKINAWA KARATE στο Αθλητικό Μορφωτικό Πολιτιστικό Σωματείο Παγκρατίου Αθλήματος Δίου Πιερίας "Αλκή"
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
Δ’Τάξη Παγκρατίου Αθλήματος Πορτοκαλί Ζώνη (2η)
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
2010     Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ.Ελλάδος OKINAWA KARATE Παίδες -15 IPPON KUMITE -60kg Χρυσό Μετάλλιο
2011     Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ.Ελλάδος JU JITSU Ασημένιο Μετάλλιο ΕΦΗΒΟΙ 16-17 FIGHTING-62kg
2011    Διεθνές τουρνουά Τζούντο «Πατρίδα»  Ασημένιο Μετάλλιο -62Kg
2011    Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ.Ελλάδος Παγκρατίου Αθλήματος Χάλκινο Μετάλλιο Αγών Παγκρατίου Έφηβοι 16-17 -62Kg
2011     Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ.Ελλάδος OKINAWA KARATE Έφηβοι 16-17 IPPON KUMITE -62kg Χρυσό Μετάλλιο
2011     Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου αθλήματος 4η θέση Αγών Παγκρατίου Έφηβοι 16-17 -62Kg
2011    Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ.Ελλάδος Παγκρατίου  Αθλήματος «Α’ ΟΛΥΜΠΙΑ 2011-ΛΙΤΟΧΩΡΟ»
Ασημένιο Μετάλλιο Αγών Παγκρατίου Έφηβοι 16-17 -62Kg
Ασημένιο Μετάλλιο Παλαίσματα Μεμειγμένοι  16-17 ετών
2011     Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ.Ελλάδος SEMI CONTACT Ασημένιο Μετάλλιο Έφηβοι 16-17 -62Kg
2012     Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ.Ελλάδος JU JITSU Χάλκινο Μετάλλιο Έφηβοι 16-17 FIGHTING-62kg
2012     Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ.Ελλάδος Παγκρατίου
Χρυσό Μετάλλιο Πολυδάμας Μεμειγμένοι +20
Χρυσό Μετάλλιο Αγών Παγκρατίου  Έφηβοι 16-17 FIGHTING -62kg
2012     Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου αθλήματος Ασημένιο Μετάλλιο Αγών Παγκρατίου Έφηβοι 16-17 -62Kg
ΕΙΔΙΚΕΣ  ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
- Μέλος της Εθνικής Ελλάδος Παγκρατίου Αθλήματος 2012
ΛΟΙΠΕΣ  ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
2011     Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος Αγώνας 5 χλμ. Time:24:50 4η θέση (ηλικιακή κατηγορία)
2012     Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος Αγώνας 5 χλμ. Time: 23:32 22η θέση (ηλικιακή κατηγορία)

Ιωάννα Καραλέξη του Αναστ (προπονήτρια)
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ : 29/6/1974
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ :      Θεσσαλονίκη
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Λιτόχωρο Πιερίας
e-mail :    jkaralexi@yahoo.gr
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
1988-1992 Μαύρη Ζώνη στο KAJUKEMBO KARATE
1993         1o DAN
1995         2o DAN
1998         3o DAN
2001    Μαύρη Ζώνη στο OKINAWA KARATE
2002         1o DAN
2004         2o DAN
2005    Μαύρη Ζώνη 1 DAN Πανελλήνιος Οργανισμός Αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας (Π.Ο.Α.Α. D.A.S. STREETFIGHTING)
2005    Δίπλωμα Προπονήτριας Παγκρατίου αθλήματος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
2006    Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Προπονήτριας Παγκρατίου Αθλήματος
2009    Δίπλωμα Ελλανοδίκη Παγκρατίου Αθλήματος
2010    Δίπλωμα εκπαιδευτή (INSTRUCTOR) SELF DEFENSE  JU JITSU από την Παγκόσμια Ομοσπονδία JU JITSU
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
2006   Τριήμερο σεμινάριο Αυτοάμυνας( Π.Ο.Α.Α. D.A.S.  STREETFIGHTING)
2007   Τέσσερα τριήμερα Πανελλήνια σεμινάρια Προπονητών Παγκρατίου Αθλήματος
2007   Ετήσιο σεμινάριο εκπαιδευτών OKINAWA KARATE
2007   Ημερίδα MARKETING-Γυναίκα-Αθλητισμός
2008   Τέσσερα τριήμερα Πανελλήνια σεμινάρια Προπονητών   -Ελλανοδικών Παγκρατίου Αθλήματος
2008   Δύο διήμερα σεμινάρια εκπαιδευτών OKINAWA KARATE
2009   Τέσσερα τριήμερα Πανελλήνια σεμινάρια Προπονητών  -Ελλανοδικών Παγκρατίου Αθλήματος
2009   Ετήσιο τριήμερο σεμινάριο Προπονητών-Διαιτητών JU JITSU
2009   Δύο διήμερα σεμινάρια εκπαιδευτών OKINAWA KARATE
2009 Αθλητιατρικό Σεμινάριο –Βασική υποστήριξη της  ζωής και A.E.D.
2010 Τρία τριήμερα Πανελλήνια σεμινάρια Προπονητών- Ελλανοδικών Παγκρατίου Αθλήματος
2010   Δύο διήμερα σεμινάρια εκπαιδευτών OKINAWA KARATE
2010   Ετήσιο διήμερο σεμινάριο Προπονητών - Διαιτητών JU JITSU – BRAZILIAN JU JITSU - SELF DEFENSE
2011   Ετήσιο σεμινάριο Προπονητών - Διαιτητών  JU JITSU – BRAZILIAN JU JITSU - SELF DEFENSE
2011 Τρεις ημερίδες προπονητών Παγκρατίου Αθλήματος
2012   Σεμινάριο Ελλανοδικών Παγκρατίου Αθλήματος
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ   ΕΜΠΕΙΡΙΑ
1992-1995 Βοηθός προπονητή στα τμήματα KAJUKEMBO KARATE στον Α.Σ. «CORPUS»
1995-1998 Βοηθός προπονητή στα τμήματα KAJUKEMBO KARATE &  SEMI CONTACT KICK BOXING στον Α.Σ. «CORPUS»
2001-2004 Βοηθός προπονητή στα τμήματα KAJUKEMBO &OKINAWA KARATE και SEMI CONTACT KICK BOXING στον Α.Σ.«CORPUS»
2005-2007 Προπονήτρια στα τμήματα KAJUKEMBO & OKINAWA KARATE, Παγκρατίου Αθλήματος και Πυξ-Λαξ, Αυτοάμυνας στον Α.Σ.«CORPUS»
2009-2012 Προπονήτρια στο Αθλητικό Μορφωτικό Πολιτιστικό Σωματείο Παγκρατίου Αθλήματος Δίου Πιερίας "Αλκή" KAJUKEMBO&OKINAWA KARATE, Παγκρατίου Αθλήματος, Πυξ-Λαξ, JU JITSU και Αυτοάμυνας
2010-2012 Προπονήτρια στο Γυμναστήριο FITNESSFUN Λιτοχώρου στα τμήματα KAJUKEMBO & OKINAWA KARATE,JU JITSU Παγκρατίου Αθλήματος, Πυξ-Λαξ και Αυτοάμυνας
2011-2012 Προπονήτρια στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγ. Σπυρίδωνα «Διός Μέλαθρον» στα τμήματα OKINAWA KARATE,JU JITSU καιΠαγκρατίου Αθλήματος
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
1995     Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ.Ελλάδος SEMI CONTACT και ΚΑΤΑ Χρυσό Μετάλλιο
1995     Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ.Ελλάδος SEMI CONTACT και ΚΑΤΑ Χρυσό Μετάλλιο
1996     Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ.Ελλάδος SEMI CONTACT και ΚΑΤΑ Χρυσό Μετάλλιο
1997     Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα SEMI CONTACT Ασημένιο Μετάλλιο και ΚΑΤΑ Χρυσό Μετάλλιο
2004     Eπαγγελματικός Αγώνας KICK BOXING SEMI CONTACT Κύπελλο Βορ. Ελλάδος SEMI CONTACT Γυναικών -53kg Χρυσό Κύπελλο
2005     Eπαγγελματικός Αγώνας KICK BOXING SEMI CONTACT Ελλάδος Γυναικών -53kg  Χρυσό Κύπελλο
2006     Eπαγγελματικός Αγώνας KICK BOXING SEMI CONTACT Γυναικών -53kg Χρυσή Ζώνη
2007     Διεθνές Τουρνουά SHO DEI RYU OKINAWA KARATE DO-  KICK BOXING SEMI CONTACT Χρυσό Μετάλλιο  FIGHTING -53kg Χρυσό Μετάλλιο KATA
2007     Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ. Ελλάδος Παγκρατίου Αθλήματος Χρυσό Μετάλλιο (ΑΓΩΝ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ +20 -61Kg)
2009     Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος Ασημένιο Μετάλλιο (ΑΓΩΝ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ +20 -61Kg)
2009     Πανελλήνιο Πρωτάθλημα JU JITSU Χάλκινο Μετάλλιο (ΚΑΤΗΓ.:FIGHTING WOMEN -55Kg)
2010     Διασυλλογικό πρωτάθλημα Βορ.Ελλάδος Παγκρατίου Αθλήματος Χρυσό Μετάλλιο (ΑΓΩΝ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ +20 -61Kg)
2010     Διεθνείς Αγώνες Παγκρατίου Αθλήματος Ασημένιο Μετάλλιο(ΑΓΩΝ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ+20-61Kg)
2010     Πανελλήνιο Πρωτάθλημα JU JITSU Ασημένιο Μετάλλιο (ΚΑΤΗΓ.:FIGHTING WOMEN -55Kg)
2010     Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου αθλήματος Χρυσό Μετάλλιο (ΑΓΩΝ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ +20 -61Kg)
2010     Διεθνές Κύπελλο Παγκρατίου Αθλήματος Ασημένιο Μετάλλιο(ΑΓΩΝ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ+20-61Kg)
2010     Διεθνές Κύπελλο Παγκρατίου Αθλήματος Ασημένιο Μετάλλιο(ΠΟΛΥΔΑΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΜΕΜΕΙΓΜΕΝΟΙ)
2010     Βαλκανικό Πρωτάθλημα JU JITSU Ασημένιο Μετάλλιο (ΚΑΤΗΓ.:FIGHTING WOMEN -55Kg)
2010     Παγκόσμιο Πρωτάθλημα JU JITSU 9η θέση ΚΑΤΗΓ.:FIGHTING WOMEN -55Kg)
2010     Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος  7η θέση(ΑΓΩΝ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ+20-61Kg)
2011     Πανελλήνιο Πρωτάθλημα JU JITSU Ασημένιο Μετάλλιο(ΚΑΤΗΓ.:FIGHTING WOMEN -55Kg)
2011     Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου αθλήματος Χρυσό Μετάλλιο(ΑΓΩΝ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ +20 -61Kg)
2012     Βαλκανικό Πρωτάθλημα JU JITSU Χρυσό Μετάλλιο (ΚΑΤΗΓ.:FIGHTING WOMEN -55Kg)
ΕΙΔΙΚΕΣ  ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
- Μέλος της Εθνικής Ελλάδος Παγκρατίου Αθλήματος
- Μέλος της Εθνικής Ελλάδος JU JITSU
- Εξετάστρια προαγωγής ζωνών στο KARATE
- Εξετάστρια προαγωγής Τάξεων στο Παγκράτιο Άθλημα
- Ελλανοδίκης Παγκρατίου Αθλήματος
ΛΟΙΠΕΣ  ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
2008     Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος Αγώνας 5 χλμ.  Χάλκινο Μετάλλιο (γενική κατάταξη)
2008     Δρόμος θυσίας Νάουσας 5,5χλμ.Ασημένιο Μετάλλιο
2008     Αγώνας Ορεινού τρεξίματος 8 χλμ. 3-5 Πηγάδια Νάουσας Ασημένιο Μετάλλιο
2009     Αγώνας 11χλμ. Παλιά Πέλλα 4η θέση
2009     Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος Αγώνας 5 χλμ. 7η θέση (ηλικιακή κατηγορία)
2010     Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος Αγώνας 5 χλμ. Time:27:00 2η θέση (ηλικιακή κατηγορία)
2011     Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος Αγώνας 5 χλμ. Time:27:00 2η θέση (ηλικιακή κατηγορία)
2012     Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος Αγώνας 5 χλμ.Time:25:32  1η θέση (ηλικιακή κατηγορία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου