Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Σε 18 χρόνια, οι αγροτοσυνδικαλιστές πήραν 60 εκατ. χωρίς έλεγχο!

«Μόνον κατά την περυσινή χρονιά οι επιχορηγήσεις ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Η ΠΑΣΕΓΕΣ έλαβε 2.372.000 ευρώ, η ΓΕΣΑΣΕ 854.000 ευρώ και η ΣΥΔΑΣΕ 40.000 ευρώ. Οι επιδοτήσεις αυτές από το 1994 έως σήμερα αγγίζουν σχεδόν τα 60 εκατομμύρια. Και σημειώστε, όλα αυτά χωρίς έλεγχο!», δήλωσε ο αναπλ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλος, ενημερώνοντας βουλευτές της
ΝΔ. Ο κ. Χαρακόπουλος επιτέθηκε σε όσους χαρακτηρίζουν την
έρευνα επικοινωνιακό «τρύκ» και έλαβε τη στήριξη των βουλευτών Γιώργου Κασαπίδη και Ευστάθιου Κωνσταντίνιδη.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, μετά τη ΔΗΜΑΡ, συναντήθηκα με την αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας, την οποία ενημέρωσα ενδελεχώς για τον έλεγχο στις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις που αποκλειστικό κίνητρο έχει τη διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Πρόθεση μου είναι τις επόμενες μέρες να συναντήσω και τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ. Χρέος μας είναι η ορθολογική και ουσιαστική αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται, σε οποιαδήποτε μορφή. Θα ήμασταν ασυγχώρητοι απέναντι στην κοινωνία που αυτή τη στιγμή υπόκειται σε επώδυνες θυσίες αν κλείναμε τα μάτια και δεν αγγίζαμε απαράδεκτες πρακτικές του παρελθόντος. Επανέλαβα για ακόμα μια φορά την αμετάκλητη απόφασή μας να μπει τέλος στη χρηματοδότηση του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού και με την επικείμενη αλλαγή του συνεταιριστικού νόμου τα χρήματα αυτά να δίδονται σε οικογένειες πολύτεκνων αγροτών και κτηνοτρόφων σε ορεινές, μειονεκτικές, νησιωτικές και ακριτικές περιοχές».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι σήμερα στη βουλή ο πρώην υφυπουργός κ. Δριβελέγκας εξαπέλυσε προσωπική επίθεση εναντίον του κ. Χαρακόπουλου «παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη, με αφορμή την πρωτοβουλία σας για έλεγχο στις Οργανώσεις των αγροτών χαρακτηρίζοντάς την ως επικοινωνιακό τέχνασμα…» ο αναπλ. υπουργός απάντησε:

«Είναι πραγματικά περίεργο να εγείρονται τέτοιας έντασης αντιδράσεις, ιδιαίτερα από βουλευτές οι οποίοι είχαν εδώ, σε αυτό το υπουργείο, θέση ευθύνης, και η στάση τους καταγράφεται στα επίσημα έγγραφα. Ξεκαθαρίζουμε πάντως, ότι αυτές οι αντιδράσεις όχι μόνον δεν μας πτοούν αλλά ενδυναμώνουν την αποφασιστικότητά μας να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκαλο. Όσο για την κατηγορία για δήθεν «επικοινωνιακό τρυκ» σε σχέση με την πρόθεσή μας να δώσουμε τα χρήματα του ΕΛΓΑ που πήγαιναν προς τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό, σε πολύτεκνες αγροτικές οικογένειες σε μειονεκτικές περιοχές, την αφήνω στην κρίση της κοινωνίας και ιδιαίτερα των αγροτών.
Διαβεβαιώ τους πάντες ότι, όποιο και να είναι το κόστος, δεν πρόκειται να χαρισθώ σε φαινόμενα και πρακτικές που θεωρώ ότι έχουν συμβάλει στην καταρράκωση της αξιοπιστίας των θεσμών και τη διολίσθηση της χώρας στη σημερινή κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου