Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Μουσική διαμαρτυρία στην Πλατεία Ελευθερίας από γονείς και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

http://www.olympio-bima.gr





Πορεία πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου μαθητές και γονείς του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για τις σημαντικές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, απαιτούμενο εξοπλισμό αλλά και βασικές υποδομές. Μάλιστα, επέλεξαν να εκφραστούν όπως ξέρουν καλύτερα, δηλαδή μέσω της μουσικής, κάνοντας έτσι αισθητή την παρουσία τους στην πλατεία Ελευθερίας
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του
Μουσικού Σχολείου Βασίλης Σάκκουλας αναφερόμενος στα προβλήματα τόνισε ότι τα μουσικά σχολεία αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο τεράστιο πρόβλημα ελλείψεων σε καθηγητές μουσικής, καλλιτεχνικής και γενικής παιδείας με συνέπεια την απώλεια πολλών ωρών μαθημάτων και την εξώθηση των μαθητών στα φροντιστήρια και στα ωδεία. Το πρόβλημα, όπως τόνισε γίνεται οξύτερο από την ανυπαρξία μόνιμων οργανικών θέσεων και την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών με ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.
Αναφέρθηκε επίσης στην κτιριακή υποδομή λέγοντας πως το σχολείο στεγάζεται σε ανεπαρκή και ακατάλληλα κτίρια, με πρόχειρες αίθουσες διδασκαλίας, οργάνων και χορού, ανεπαρκή εργαστήρια, χωρίς αίθουσες εκδηλώσεων και βιβλιοθήκη, προσθέτοντας την έλλειψη φύλακα και επιστάτη και συντηρητή οργάνων.
Ενδεικτικό των ελλείψεων που υπάρχουν σε υποδομές είναι πως ενώ υποβλήθηκαν 97 αιτήσεων παιδιών φέτος για εγγραφή στο Μουσικό Σχολείο Πιερίας έγιναν δεκτές οι 47 μόνον, αφού δεν υπήρχε η απαιτούμενη υποδομή για να φιλοξενηθούν περισσότερα παιδιά.
Όπως τόνισε ο κ. Σάκκουλας, «εμείς που επιλέξαμε να πάρουν τα παιδιά μας γενικές γνώσεις μέσα από τα Μουσικά Σχολεία είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς και περήφανοι που τα παιδιά μας δεν σκέφτονται λανθασμένα. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που γέμισε ο τόπος με παιδιά που διασκεδάζουν με τις παραδόσεις μας, που ζουν και αναπνέουν με αυτές, που μελετούν και γνωρίζουν τη μουσική που συναντούν στις τέχνες την ολοκλήρωση της μαθησιακής διαδικασίας».

Γονείς και μαθητές διεκδικούν την ασφαλτόστρωση του αύλειου χώρου του σχολείου και την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του μουσικού σχολείου. Ο πρόεδρος του 15μελούς των μαθητών Χανδόλιας Χρήστος ανέφερε επίσης την έλλειψη καθηγητών αλλά και μουσικών οργάνων για την διδασκαλία τους και το έντονο κτιριακό πρόβλημα.
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως η διαμαρτυρία των παιδιών του Μουσικού Σχολείου εντάσσεται σε πανελλαδική διαμαρτυρία που αποφάσισαν τα μουσικά σχολεία σε όλη τη χώρα που αντιμετωπίζουν τα ίδια σχεδόν προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου