Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 21/10/2012


  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

”Γιορτή τσίπουρου” από τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού, την Κυριακή  21 Οκτωβρίου 2012, ώρα 11.00 π.μ. στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας.
Η αναβίωση της απόσταξης του τσίπουρου από τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού, είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και το οποίο έχει καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού. Απόδειξη ότι το τιμούν με την παρουσία τους όχι μόνο τα μέλη του Συλλόγου, αλλά πολλοί ακόμα φίλοι και από άλλες περιοχές, που έχουν συνηθίσει να μετέχουν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο παραδοσιακό δρώμενο, αλλά και στο τρικούβερτο γλέντι που το συνοδεύει.

Η τελετουργία της παρασκευής του τσίπουρου, του παραδοσιακού αλκοολούχου ποτού, που συνδέεται άρρηκτα με την ζωή των ανατολικορωμυλιωτών, είναι ανεπανάληπτη και μοναδική. Η σημασία του υπήρξε σημαντική και στην κοινωνική ζωή, καθώς αποτέλεσε το αναγκαίο συμπλήρωμα κάθε κοινωνικής εκδήλωσης.
Την μυσταγωγία της παρασκευής γνήσιου Ανατολικορωμυλιώτικου τσίπουρου, θα επαναλάβει και φέτος ο Σύλλογος, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, στο παραδοσιακό καζάνι της Ανατολικής Ρωμυλίας.
Ακολούθως, την επόμενη μέρα, Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, στις 11,00 π.μ. στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας, σας καλούμε να παρευρεθείτε για να διασκεδάσετε με άφθονο δωρεάν τσίπουρο και αυθεντική  παραδοσιακή Ανατολικορωμυλιώτικη μουσική, με τους
Νίκο Μπόζογλου στο ακορντεόν
Μαρίνα Ζωγράφου στο τραγούδι
Γιάννη Μαυρίδη στο νταούλι
Γιώργο Δρικούδη στα πλήκτρα
Τριαντάφυλλο Κωνσταντινίδη στη γκάιντα


Για το Δ.Σ. του Συλλόγου,
Ο Πρόεδρος                                          Ο Γεν. Γραμματέας
Μιχαηλίδης Σιδέρης                              Θεοδωρίδης Θόδωρος     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου