Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 10 ΧΛΜ. & ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 1 ΧΛΜ. ΣΤΟ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

’’Τen - Τen Run’’ (Δέκα στο Δέκα) 2017

Κυριακή 28 Μαΐου 2017 & Ώρα 11:00 π.μ.

O Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και η Τοπική Κοινότητα Μοσχοχωρίου διοργανώνουν και προκηρύσσουν αγώνα δρόμου 10 χλμ., με την επωνυμία “
Ten - Τen Run” (Δέκα στο Δέκα), καθώς και παιδικό αγώνα 1χλμ., στο Μοσχοχώρι του Δ. Κατερίνης, Ν. Πιερίας.

Ο αγώνας διεξάγεται με την υποστήριξη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας ‘’ΖΕΥΣ’’. Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 28 Μαΐου 2017 και ώρα 11:00 π.μ.

Το Μοσχοχώρι του Δήμου Κατερίνης βρίσκεται στο 10ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Κατερίνης - Ελασσόνας. Μέχρι το 1962 ονομαζόταν «Δέκα», επειδή βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ. από την πόλη της Κατερίνης.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ 10 ΧΛΜ.: Αφετηρία του αγώνα θα είναι ο προαύλειος χώρος του Δημοτικού Σχολείου Μοσχοχωρίου (από το μνημείο Ηρώων) και τερματισμός το ίδιο σημείο.

Η διαδρομή ακολουθεί μία ανηφορική πορεία μέσα από τον κεντρικό δρόμο του χωριού για 0,5 χλμ. και συνεχίζει στον αγροτικό - δασικό δρόμο με εναλλαγές ανηφόρας -κατηφόρας για 5 χλμ. Στο 5,5ο χλμ. βγαίνει από τον χωματόδρομο και συναντάει ασφαλτόστρωση. Εν συνεχεία, μετά από 2 χλμ. ασφαλτόστρωσης με εναλλαγές ανηφόρας - κατηφόρας εισέρχεται σε επίπεδο μονοπάτι με άμμο μήκους 1,5 χλμ. και βγαίνει εκ νέου στην άσφαλτο, όπου κατηφορίζοντας εισέρχεται στο χωριό και καταλήγει στον τερματισμό.

Από το σύνολο της διαδρομής τα 5 χλμ. είναι αγροτικοί - δασικοί δρόμοι, τα 3,5 χλμ. άσφαλτος και το 1,5 χλμ. άμμος.

Με φόντο τον Όλυμπο και τα Πιέρια Όρη, οι δρομείς σ’ όλη την διαδρομή του αγώνα διανύουν το μοναδικής θέας και ομορφιάς, πλούσιο φυσικό τοπίο της περιοχής.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 1 ΧΛΜ.: Αφετηρία του παιδικού αγώνα θα είναι επίσης ο προαύλειος χώρος του Δημοτικού Σχολείου Μοσχοχωρίου απ’ το μνημείο Ηρώων και τερματισμός το ίδιο σημείο.
Ο παιδικός αγώνας ακολουθεί μία κυκλική διαδρομή εντός του χωριού και καταλήγει στον τερματισμό.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ: Από την κεντρική πλατεία Κατερίνης λεωφορεία του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ Κατερίνης θα μεριμνήσουν για τη μεταφορά των αθλητών στην αφετηρία του αγώνα. Ειδικότερα, η μεταφορά θα γίνεται σταδιακά από τις 9:30 έως τις 10:15.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ: Με προσωπική ευθύνη των συμμετεχόντων.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον αγώνα δρόμου 10 χλμ. είναι οι δρομείς να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ στον παιδικό αγώνα δρόμου 1 χλμ. να είναι ηλικίας από 6 έως 12 ετών.

ΙΑΤΡΙΚΑ: Η πιστοποίηση της υγείας των δρομέων αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε αγώνες. Για το λόγο αυτό όσοι θα λάβουν μέρος, υποχρεούνται να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικό έλεγχο με προσωπική τους ευθύνη.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας θα παρέχουν την υγειονομική κάλυψη του αγώνα και παράλληλα τον σχεδιασμό υγειονομικών σταθμών και μονάδων. Την εξέλιξη του αγώνα, θα παρακολουθεί Ιατρός, που θα ορίσει ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Η διαδρομή θα επιτηρείται από την Τροχαία Κατερίνης, τη Δημοτική Αστυνομία, την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Μακεδονίας - Θράκης, τον Α.Μ.Ο. Εξοχής, τη Μ.Α.Ο. Κατερίνης, τον Ε.Ο.Σ. Πέτρας Πιερίας, τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ: Στη διοργάνωση του αγώνα θα συνδράμουν εθελοντές του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας ‘’ΖΕΥΣ’’, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Μοσχοχωρίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοσχοχωρίου «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και του Α.Σ. Δόξα Δέκα Μοσχοχωρίου.

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής του αγώνα θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης, καθώς επίσης και προειδοποιητικά σήματα σωστής κατεύθυνσης.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΝΕΡΩΝ: Στο 5ο χλμ. και στον τερματισμό.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Δεν θα υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες, καθώς ο αγώνας δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, ωστόσο θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι αθλητές και οι τρεις πρώτες αθλήτριες της γενικής κατάταξης ανεξαρτήτου ηλικίας. Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση των αθλητών. Ο Σύνδεσμος Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Πιερίας - Ημαθίας και ο Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής θα φροντίσουν, για την ομαλή και σωστή διεξαγωγή του αγώνα.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Οι απονομές στους νικητές θα γίνουν στο χώρο τερματισμού αμέσως μετά το πέρας του αγώνα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Τη φωτογραφική κάλυψη του αγώνα αναλαμβάνει το τμήμα φωτογραφίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Πρόεδρο Ο.Π.Π.Α.Π. του Δ. Κατερίνης Θεόδωρο Παυλίδη (τηλ. 6977339273), στον Πρόεδρο Τ.Κ. Μοσχοχωρίου Ευθύμιο Κατσαντώνη (τηλ. 6979114557) και στο μέλος του Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας ‘’ΖΕΥΣ’’ Αριστείδη Γκιάτα (τηλ. 6972789000), στον οποίο μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι, πριν και κατά την ημέρα του αγώνα, για κάθε τεχνικό θέμα.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η συμμετοχή στον αγώνα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Τρίτη 23 Μαΐου 2017.

Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων. Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται μέσω της φόρμας εγγραφής στο επισυναπτόμενο link:

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας ‘’ΖΕΥΣ’’: www.zeusrunnersclub.gr.

Αριθμούς συμμετοχής μπορούν να παραλαμβάνουν οι συμμετέχοντες αθλητές την Παρασκευή 26 Μαΐου από τα γραφεία του Ο.Π.Π.Α.Π. Δήμου Κατερίνης κατά τις ώρες 10:00 έως 14:00 και το Σάββατο 21 Μαΐου, κατά τις ώρες 10:00 έως 13:00 (Αστική Σχολή, Οδός Ειρήνης 12, τηλ. 2351047445).

Όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες μπορούν να παραλαμβάνουν τον αριθμό τους, κατά την ημέρα του αγώνα και έως τις 10:30 στο χώρο εκκίνησης.


ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Για τον Παιδικό αγώνα δρόμου 1 χλμ. η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής θα γίνεται την ημέρα του αγώνα από τη γραμματεία (συμπληρώνοντας την υπεύθυνη δήλωση γονικής συναίνεσης), που θα είναι διαθέσιμη, στον αφετηρία του αγώνα, κατά τις ώρες 09:15 έως 10:30.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου