Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ : ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 9ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Το Γυμνάσιο Κορινού συμμετείχε στο 9ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, που διεξάγεται από 25-28 Απριλίου 2017 στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Οικονόμου» - ΝΟΗΣΙΣ, στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν στις 25-4-2017 στο e-poster του συνεδρίου με μορφή εκθέματος σε διαμορφωμένο stand, την ηλεκτρονική εφημερίδα ΚΟΡΙΝΟΣ ON THE WEB. Η εφημερίδα δημιουργήθηκε στα πλαίσια της υλοποίησης πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο: «Δημοσιογράφοι …από τα θρανία». Στη συντακτική ομάδα της εφημερίδας συμμετέχουν 35 μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του σχολείου και οι φιλόλογοι εκπαιδευτικοί του σχολείου κ. Πούτης Ιωάννης, κ. Αλμπανίδου Ελένη και κ. Ξηρού Κυριακή με συντονιστικό ρόλο. Οι μαθητές επέλεξαν τον τίτλο της εφημερίδας, τα χαρακτηριστικά και τη θεματολογία της, τους κανόνες λειτουργίας καθώς και τις υποχρεώσεις των συντακτών. Η εφημερίδα φιλοξενείται στην ψηφιακή πλατφόρμα του schoolpress. Από τα διάφορα προτεινόμενα πρότυπα προτιμήθηκε  αυτό που προσομοιάζει σε ειδησεογραφική πύλη ενημέρωσης καθώς δίνει τη δυνατότητα ανανέωσης άρθρων, έχει ελκυστική οπτικά εμφάνιση και  παρέχει τη δυνατότητα «ανεβάσματος» βίντεο. Τα διδακτικά οφέλη που προκύπτουν για τους μαθητές και το σχολείο είναι σημαντικά καθώς ενισχύεται το πνεύμα συνεργασίας, προβάλλονται οι δράσεις του σχολείου, οι μαθητές αποκτούν δημοσιογραφική εμπειρία και ικανότητες στη χρήση συνεργατικών εργαλείων των ΤΠΕ.
Στη διάρκεια της παρουσίασης της εφημερίδας στο ePosterShow του συνεδρίου έγινε ενημέρωση των επισκεπτών για τα χαρακτηριστικά της εφημερίδας, οι μαθητές απάντησαν σε απορίες του κοινού, διανεμήθηκε έντυπο υλικό και προβλήθηκε powerpoint και βίντεο με τα κύρια χαρακτηριστικά της ηλεκτρονικής εφημερίδας. Επιπλέον, υπήρξε και ζωντανή κάλυψη μέσω του 2ου Καναλιού στην Ιστοσελίδα του Συνεδρίου, στη διάρκεια της οποίας μαθήτριες της συντακτικής εβδομάδας έδωσαν συνέντευξη σχετικά με την εργασία τους.

Την παρουσίαση της ηλεκτρονικής εφημερίδας του Γυμνασίου Κορινού στο ΝΟΗΣΙΣ έκαναν τα μέλη της συντακτικής ομάδας: Δημήτρης Μητσιόπουλος, Όλγα Τοστσίδου, Αφροδίτη Καραλή, Ελίσα Χάκα, Χριστίνα Θεοδωρίδου και Θωμάς Σταυρόπουλος. Τους μαθητές συνόδευσαν ο διευθυντής του σχολείου κ. Πούτης Ιωάννης και ο καθηγητής κ. Λάζος Χρήστος.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου