Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Μπιφτέκια με μπέικον και μουστάρδα

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 17΄
Υλικά (για 6 μπιφτέκια)
  • 700 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι
  • 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο, σε ψιλά καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 4 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 8 φέτες μπέικον
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.

Σε ένα τηγάνι «ψήνουμε» σε δυνατή φωτιά το μπέικον, χωρίς λιπαρή ουσία, για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Το βγάζουμε με ένα πιρούνι και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν τα περιττά λίπη και να κρυώσει. Το τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να θρυμματιστεί και το αδειάζουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και αφράτο μείγμα. Λαδώνουμε τα χέρια μας καλά και πλάθουμε 6 μπιφτέκια, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 - 17 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Τι πίνουμε
Ενα ροζέ από Tempranillo!
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου