Κυριακή 30 Απριλίου 2017

«Ο Αγαπητικός της βοσκοπούλας» από τη Θεατρική Ομάδα της Ι.Μ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος


           
          Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος παραστάσεων του έργου  «Ο Αγαπητικός της βοσκοπούλας» από τη  Θεατρική Ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Η Ομάδα απαρτίστηκε από μέλη του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μητρόπολης «Ο Άγιος Φώτιος» και του Θεάτρου Ράχης.
          Η παράσταση που τελεί υπό την αιγίδα, την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, άνοιξε αυλαία την Παρασκευή 21 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου.

          Το κοινό  γέμισε ασφυκτικά την Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου και στις πέντε παραστάσεις. Χειροκρότησε με ενθουσιασμό τη δουλειά των εθελοντών ηθοποιών και συντελεστών και πάντα με αγάπη και σεβασμό στην έννοια του ερασιτεχνικού θεάτρου.
          Η υπόθεση του έργου και η αυθεντική ερμηνεία των πρωταγωνιστών συνεπήραν τους θεατές σε μία παράσταση με έντονα συναισθήματα και ισχυρά μηνύματα.
          Το έργο του Δημητρίου Κορομηλά, γραμμένο σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο, με αποκορύφωμα το θρυλικό τραγούδι «Μια βοσκοπούλα αγάπησα, μια ζηλεμένη κόρη», μιλά για τη χαμένη  αθωότητα, συγκινεί με την αυθεντικότητά του και παραμένει διαχρονικό.
          Από το 1891 που πρωτοπαρουσιάστηκε το βουκολικό «δραματικόν κωμειδύλλιον Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» είναι ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του νεοελληνικού ρεπερτορίου.
          Τη  σκηνοθεσία του έργου υπέγραψαν ο Γιώργος Φουρνιάδης, ο ο­ποί­ος ε­δώ και πολ­λά χρό­νι­α προ­σφέ­ρει στο κοι­νό της Πιερίας και ευ­ρύ­τε­ρα α­ξι­ό­λο­γες και υ­ψη­λού ε­πι­πέ­δου θεατρικές πα­ρα­στά­σεις και ο Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ντούρος.
          Από τη μέχρι στιγμής πορεία της, η Θεατρική Ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  α­πέ­σπα­σε ά­ρι­στες και εν­θου­σι­ώ­δεις κρη­τι­κές γι­α το υ­ψη­λό ε­πί­πε­δο προ­ε­τοι­μα­σί­ας, την ε­παγ­γελ­μα­τι­κή σχε­δόν α­πό­δο­ση των ερασιτεχνών η­θο­ποι­ών, τα υπέροχα σκηνικά του Νίκου Γραίκου και την ποι­ό­τη­τα της μου­σι­κής την ο­ποί­α συνθέτει και επιμελείται ο Διομήδης Βλαχόπουλος.
          Τέλος, να σημειωθεί ότι  το καλοκαίρι θα ακολουθήσει ο δεύτερος  κύκλος με υπαίθριες παραστάσεις.







         



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου