Υλικά για 4 άτομα Προετοιμασία 10 λεπτά Μαγείρεμα 3 ώρες και 30 λεπτά
Υλικά-1 χεράκι αρνίσιο
-1 φλιτζάνι μάραθο φρέσκο ψιλοκομμένο -1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο -4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -6 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες -2 κουτ. σούπας σταφίδα κορινθιακή -1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρούς κύβους -2 καρότα χοντροκομμένα -1 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο -2 δαφνόφυλλα -1 μπουκάλι κρασί αγιωργίτικο -4 φλιτζάνια ζωμό κότας -αλάτι, πιπέρι |
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας, βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε τηγάνι και το σοτάρουμε πολύ καλά για 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα. Το βγάζουμε από το τηγάνι, το οποίο σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι, το θυμάρι και τον μάραθο. Τα σοτάρουμε καλά για 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Μεταφέρουμε ξανά το κρέας στο τηγάνι και προσθέτουμε το κρασί, τον ζωμό, τη σταφίδα και τη δάφνη. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε γάστρα ή ταψί με καπάκι και το βάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για 3 ώρες, γυρίζοντας ενδιάμεσα το κρέας ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και μεταφέρουμε το κρέας σε μια πιατέλα. Βάζουμε όλα τα υγρά και τα λαχανικά από το ταψί σε κατσαρολάκι και τα βράζουμε για μερικά λεπτά. Λιώνουμε με τον πολτοποιητή χειρός το περιεχόμενο και περνάμε το υγρό από ένα πολύ λεπτό σουρωτήρι. Σερβίρουμε το κρέας μαζί με τη σάλτσα του.
Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Studio Τσοκούνογλου (Είρηνη Σωφρονιάδου)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου