Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Αετός Καταλωνίων-Θερμαϊκός Κορινού 2-3

https://www.youtube.com/watch?v=EoyKXO9DGVI


Του Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)
Πρωτάθλημα… Καταλωνίας κατέκτησε ο Θερμαϊκός Κορινού στο «match of the year» για τη Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας, «πνίγοντας» τον Αετό στην έδρα του, με 3-2 -στη νέα αποκλειστικότητα του Metrosport.gr- σε μία συγκλονιστική αναμέτρηση viral, από την κορυφή… του αετού μέχρι τα νύχια και το παραδεισένιο σπιτικό του!

Oι παίκτες του Ρούλη Παπαδόπουλου άρχισαν να σιγοτραγουδούν το «Είμαστε πια πρωταθλητές», μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά την επίτευξη του χρυσού τρίτου γκολ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και το σφύριγμα της λήξης από το διαιτητή, μέσα σε μία από τις πιο καυτές έδρες του πρωταθλήματος και απέναντι σε μία ομάδα που διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη, στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο στην Α’ κατηγορία. 
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στα πρώτα λεπτά με το Σκούφα, σε μία υποδειγματική σεμιναριακή ανάπτυξη παραγωγικού παιχνιδιού, με μοναδική ψηλοκρεμαστή μπαλιά του ιδίου στην πλάτη της άμυνας, ασίστ του Γαλάνη και γκολ ως trailer… Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης, μετά από εκτέλεση κόρνερ, με τον αρχηγό Αντωνιάδη.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Κορινού ανέβασε το ρυθμό και την πίεση στους αντιπάλους, είχε περισσότερα τρεξίματα και καλύτερη ισορροπία στις γραμμές και προηγήθηκε με 2-1 με το Δ. Μαυρίδη. Το συγκεκριμένο γκολ ξεσήκωσε πάντως θύελλα αντιδράσεων από τους παίκτες και τους οπαδούς των γηπεδούχων, που υποστηρίζουν ότι o αρχηγός του Κορινού, σε πρώτο χρόνο πριν το σκόρερ, χρησιμοποίησε το χέρι του, με την κάμερα του Metrosport.gr, να παίρνει φωτιά. Από το σημείο αυτό και μετά, το παιχνίδι έγινε ροντέο, με όλες τις φάσεις να τελούν υπό συνεχή αμφισβήτηση και το γήπεδο να είναι φλεγόμενο καζάνι που βράζει με απρόβλεπτες συνέπειες. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν εκ νέου με φωτοβολίδα του Σκούφα, με δεύτερο καταπληκτικό γκολ. Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, με τους παίκτες του Θερμαϊκού να παίρνουν το πρωτάθλημα, με το τρίτο γκολ του Ι. Παπαδόπουλου.
Highlights: οι διαπληκτισμοί, οι εντάσεις, οι διαμαρτυρίες, οι διάλογοι αντίπαλων παικτών και οι αντίστοιχοι με το διαιτητή και τον… ελέω Λαμίας βοηθό του (που είχε αναπόφευκτα την «τιμητική» του, μετά τη χθεσινή ατυχή στιγμή του στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό στη Football League, που έκανε το γύρο του διαδικτύου), ακόμα και με χρήση… παντομίμας, ο Σκούφας του Αετού (2 γκολ), που λίγο έλειψε να πετύχει χατ τρικ και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο τέλος, με το σκορ στο 2-2, οι απίστευτες ατάκες των φιλάθλων των γηπεδούχων «που πας, ρε βλ@@@, θα σε καταπιεί…», «πάμε Λαμία», «πάρτε τους σβάρνα» και άλλα πολλά μοναδικά, ερασιτεχνικά και ανεπανάληπτα, η στιγμή που η μπάλα πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα του Θερμαϊκού, που την μπλόκαρε την τελευταία στιγμή στη γραμμή, οι πολλές επίμαχες φάσεις (και φάσεις για offside), που καταγράφει αποκλειστικά η κάμερα του Metrosport.gr, ο «βοηθός της Λαμίας», που από ένα σημείο και μετά δεχόταν τη μήνιν των φιλάθλων επί δικαίων και αδίκων, ακόμα και για τις φάσεις που τον πρώτο λόγο έχει ο διαιτητής (που λειτούργησε πάντως ως ασπίδα προστασίας), οι αντεγκλήσεις των προπονητών και ελέω… Σφενδάμης, ο «διχασμός» των φιλάθλων για την έννοια του fair play («τι fair play; να παίξουμε, όταν πρέπει να το δώσουμε…»), οι νουθεσίες προς συμμόρφωση του διαιτητή σε αυστηρό τόνο σε ποδοσφαιριστές, η ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα, για να κατευναστούν τα πνεύματα, που είχαν οξυνθεί επικίνδυνα, υπό την απειλή εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, οι χαμένες ευκαιρίες των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο, οι αποκρούσεις του τερματοφύλακα Δεληγιαννίδη των Καταλωνίων και οι έγκαιρες επεμβάσεις του, οι πανηγυρισμοί στην ισοφάριση του Αετού και οι αντίστοιχοι των παικτών του Κορινού στο γκολ.. πρωταθλήματος and last, but not least,  η ευγενική χειρονομία των ανθρώπων του Αετού (θερμές ευχαριστίες)
Man of the match: όλοι οι παίκτες, το προπονητικό team, οι φίλαθλοι και η διοίκηση της ομάδας του Κορινού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου