Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Εφαρμογή εγκυκλίου σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 114 του ν.4446/2016 για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για κατερινη πεζοδρομος

Το  Τμήμα Εμπορίου & Ανωνύμων Εταιριών, της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ενημερώνει εμπόρους και επιχειρήσεις ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας δεν εκδόθηκε  για το  έτος 2017 απόφαση Αντιπεριφερειάρχη και συνεπώς  οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα λάβουν χώρα
·        το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαϊου
·        και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου
(περιπτώσεις βα’ και ββ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του ν. 4177/2013, όπως ισχύει σύμφωνα με την  η υπ αριθμ 45/20-1-2017 ΑΔΑ: 7ΓΖ2465ΧΙ8-5ΨΩ εγκύκλιο σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 114 του ν.4446/2016 για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις).
Το περιεχόμενο της ως άνω διάταξης  έχει ως εξής:
 Το άρθρο 114 του νόμου 4446/2016 (Α’ 240) ορίζει τα εξής:
«1. Η παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 4177/2013 (Α΄173) αντικαθίσταται ως εξής:
«1.Ως τακτικές και ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι, κατά τη διάρκεια των οποίων επιτρέπεται η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, ορίζονται οι εξής: α) τακτικές εκπτώσεις: αα) από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουάριου και αβ) από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου, β) ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι: βα) το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και ββ) το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του οικείου Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη των εμπορικών συλλόγων και των επαγγελματικών οργανώσεων της Περιφερειακής Ενότητας και δημοσιεύεται έως την 1η Δεκεμβρίου του έτους που προηγείται της εφαρμογής των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων. Οι κατά το προηγούμενο εδάφιο οριζόμενες εκπτωτικές περίοδοι διαρκούν συνολικά τριάντα (30) ημέρες ετησίως και περιλαμβάνουν τουλάχιστον δύο Κυριακές. Η παρούσα παράγραφος δεν εφαρμόζεται στις πωλήσεις αυτοκινήτων».
2. Η περίπτωση α΄ της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013 αντικαθίσταται ως εξής:
«α) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη εκάστης τακτικής εκπτωτικής περιόδου της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του παρόντος νόμου. Σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή».
……………«Σε περίπτωση που τέτοια απόφαση Αντιπεριφερειάρχη δεν εκδοθεί μέχρι τις 22 Μαρτίου, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις για το 2017 θα λάβουν χώρα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαϊου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου (περιπτώσεις βα’ και ββ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του ν. 4177/2013, όπως ισχύει). ».
…………3.Προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές κατά τις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους
………….Συνοπτικά, η προαιρετική λειτουργία όλων των καταστημάτων επιτρέπεται τις εξής οχτώ (8) Κυριακές:
1) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των δύο τακτικών εκπτωτικών περιόδων.
2) Τις δύο (2) Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων.
3) Την Κυριακή των Βαΐων.
4) Την τελευταία Κυριακή κάθε έτους.
5) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, σε όσες Περιφερειακές Ενότητες δεν εκδοθεί η ανωτέρω απόφαση Αντιπεριφερειάρχη. Σε όσες περιφερειακές ενότητες οι ενδιάμεσες εκπτώσεις προγραμματίζονται από τον Αντιπεριφερειάρχη, αυτές οι δύο Κυριακές θα ορίζονται ρητά στην οικεία απόφαση».
…………….«5. Υπηρεσίες αρμόδιες για τον έλεγχο
Σημειώνεται ότι αρμόδιες αρχές για τον έλεγχο εφαρμογής του νόμου 4177/2013, όπως ισχύει, είναι οι παρακάτω:
α) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
β) Οι υπηρεσίες Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
γ) Οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειών.
δ) Οι Οργανισμοί Λαϊκών Αγορών Αττικής και θεσσαλονίκης, όσον αφορά τους χώρους λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών και Λαϊκών Αγορών Προϊόντων Βιολογικής Γεωργίας.
ε) Οι Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, στη ζώνη δικαιοδοσίας τους.
στ) Οι Υπηρεσίες του Γενικού Χημείου του Κράτους.

ζ) Η Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.). ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου