Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Δήμος Κατερίνης: Σε εξέλιξη ευρύ πρόγραμμα παρεμβάσεων στις παιδικές χαρές

 ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ


Με υψηλό επίπεδο αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και ιδιαίτερη οργανωτική επιμέλεια, με στόχο την ενίσχυση  των συνθηκών ασφαλείας και με έμφαση στη δημιουργία όμορφων, υψηλής αισθητικής ελκυστικών χώρων παιχνιδιού, με πολύ χρώμα,  οι παιδικές χαρές στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης μεταμορφώνονται σταδιακά, σε ένα λειτουργικό προορισμό και πόλο έλξης για όλη την οικογένεια και κυρίως για τους μικρούς επισκέπτες.


Μέσα από ένα πρότυπο μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο εγκαθίστανται πέντε τουλάχιστον τύποι εξοπλισμού παιχνιδιών σε κάθε χώρο, οι παρεμβάσεις την τρέχουσα περίοδο ολοκληρώθηκαν στην Τοπική Κοινότητα Γανόχωρας, στη Δημοτική Κοινότητα Καλλιθέας, ενώ είναι σε εξέλιξη στη Δημοτική Κοινότητα Περίστασης.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Πρόκειται για μία ολιστική παρέμβαση με πρωτοποριακό σχεδιασμό, που επικεντρώνεται στη δημιουργία υψηλής ποιότητας και αισθητικής παιδικών χαρών, με τα πιστοποιημένα παιχνίδια τους, απολύτως εναρμονισμένα στα διεθνή πρότυπα και ασφαλή για τους επισκέπτες τους».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δημήτρη Ντούρο: «Το πρόγραμμα παρεμβάσεων στις παιδικές χαρές περιλαμβάνει και την εν γένει διαμόρφωση του χώρου: με εξομάλυνση του εδάφους,  κατασκευή περιφράξεων - όπου απαιτείται - εγκατάσταση φωτισμού, προκειμένου να πληρούν τις προδιαγραφές των σχετικών υπουργικών αποφάσεων και να μπορούν να πιστοποιηθούν και να λειτουργήσουν».

Επιπλέον, όπως σημειώνει ο κος Ντούρος: «προσκαλούμε τους γονείς και τους μικρούς δημότες να διαφυλάσσουν τόσο τα όργανα όσο και την καθαριότητα στην παιδική χαρά και στους δημόσιους χώρους ευρύτερα».


Ανάλογες παρεμβάσεις σε παιδικές χαρές, οι οποίες βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης, σε περιοχές με έντονη οικιστική ανάπτυξη, καθώς και στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες, θα συνεχιστούν από τις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου