Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

«12 Ώρες για την Ελλάδα» στις Βρυξέλλες

                                             Θα διαβαστεί ολόκληρη η «Οδύσσεια»!


 
  Ένα διαφορετικό μήνυμα αλληλεγγύης θέλει να στείλει μια ομάδα Ευρωπαίων πολιτών προς την πολύπαθη Ελλάδα. Η ομάδα, που έχει έδρα τις Βρυξέλλες, επιθυμεί να συμπαρασταθεί στον ελληνικό λαό με μια μεγάλη πολιτιστική διοργάνωση στις 16 Μαΐου, στο Halles de Shaerbeek.

Η εκδήλωση συμπαράστασης είναι αφιερωμένη στο «Χαμόγελο του Πιαδιού» και έχει σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα στην ενίσχυση του έργου του οργανισμού.

Έκπληξη αποτελεί πως την πρώτη ημέρα θα πραγματοποιηθεί η ανάγνωση της «Οδύσσειας» του Ομήρου, η οποία αναμένεται να διαρκέσει λίγο λιγότερο από δέκα ώρες!

Τη σκυτάλη της ανάγνωσης θα πάρουν οι εκθέσεις, οι ομιλίες των διοργανωτών, εκπροσώπων των οργάνων της ΕΕ, της βελγικής κυβέρνησης, πρεσβευτών, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων, καθώς και δεκάδων απλών πολιτών. Όλες οι πολιτιστικές πράξεις έχουν σκοπό την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού, ενώ θα παρουσιαστεί και η ελληνική γαστρονομία.



«Στόχος όλων να στείλουν ένα δυναμικό μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα από την καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπέρ των ανθρώπινων αξιών που εκπροσωπεί ο ελληνικός πολιτισμός. Η επιλογή της "Οδύσσειας" υπενθυμίζει την ευφυή και υπερβατική φύση του ανθρώπου μπροστά στις δυσκολίες, ενώ η μαραθώνια, συμμετοχική ανάγνωση διακηρύσσει την απαραίτητη συλλογική προσπάθεια για τη διαφύλαξη και ανάδειξη της κοινής ευρωπαϊκής πολιτισμικής ταυτότητας», αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου.

Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία των Διονύση Σαββόπουλου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Βασίλη Καζούλη και Αλεξάνδρας Γκράβας, καθώς και με τη συμμετοχή τοπικών σχημάτων μουσικής και χορού. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση αφιλοκερδώς, ενώ τα έξοδα παραγωγής θα καλυφθούν από τοπικούς και διεθνείς χορηγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου