Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Αλέκα: Αν πάρω εντολή θα την επιστρέψω


Την αποφασιστικότητα του ΚΚΕ να διεξάγει αγώνες πριν καν η νέα κυβέρνηση κάνει τις προγραμματικές της δηλώσεις, καλώντας το λαό «να διεξάγει τον δικό του πόλεμο απέναντι στον νέο γύρο πολέμου», δηλαδή τα νέα μέτρα που θα ληφθούν, διακήρυξε η ΓΓ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο.

Επίσης με νέα της δήλωση, η κ. Παπαρήγα απέκλεισε κατηγορηματικά και τελεσίδικα το ενδεχόμενο να πάρει μέρος σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι ακόμη και σε περίπτωση που της ανατεθεί η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης,
θα την καταθέσει άμεσα.
Το ΚΚΕ θα πάρει ψήφο μη συμμετοχής και όχι ψήφο συμμετοχής σε κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά.

Δεν πρόκειται να πάρουμε μέρος σε καμία κυβέρνηση, ούτε να δώσουμε ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, γιατί θα επιδεινώσει τη θέση του λαού και θα πάρει ακόμη χειρότερα μέτρα. Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα, το ΚΚΕ καλεί τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που ακολουθούσαν μέχρι τώρα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τους λέει ότι θα είναι ρυθμιστές στις 7 Μαΐου, με την έννοια ότι θα κριθεί αν θα αντεπιτεθούν ή θα ξεγελαστούν από αυταπάτες.

Αν ο λαός θέλει να μην αισθάνεται προδομένος, τότε με ασφάλεια μπορεί να ψηφίσει ΚΚΕ, γιατί μας ξέρει και ξέρει ότι (το κόμμα) μπορεί να εγγυηθεί ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να βοηθήσει στην αναγέννηση ενός κινήματος, που δεν θα περιορίζεται σε αγώνα χαρακωμάτων, αλλά που θα τραβάει μπροστά, διεκδικώντας τη δική του εξουσία, τόνισε.


Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων για το θέμα της κυβερνητικής συνεργασίας, η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στις θέσεις του ΚΚΕ για την ανάγκη
αποδέσμευσης από την ΕΕ, την αντιμονοπωλιακή δράση, ενώ χαρακτήρισε ως «ονειροφαντασίες», τα περί πρωθυπουργίας της.

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί ένα
αντιμνημονιακό μέτωπο, στο οποίο έχουν προσχωρήσει, από τη Χρυσή Αυγή μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας ότι δεν ταυτίζει σε καμία περίπτωση τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή και σημειώνοντας ότι έτσι επιδιώκουν όλοι να πάρουν ψήφους από όλους.

Δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να είναι αυτοδύναμος, πρώτο, δεύτερο ή τρίτο κόμμα, είπε η κ. Παπαρήγα, προκειμένου να πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και (να) θέλει το ΚΚΕ να είναι στην τρίτη θέση ή και πιο κάτω, για να καλέσει την άλλη μέρα τα μέλη του κόμματος, να ανατρέψουν την επιλογή μας και να αναγκαστούμε σε συνεργασία.


Την εντολή (σχηματισμού κυβερνήσεως) θα την καταθέσουμε αμέσως, είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι αν ο λαός θέλει λαϊκή εξουσία θα πρέπει να δημιουργήσει σιγά - σιγά αυτή την προϋπόθεση. Εμείς, υπογράμμισε, δεν θα πουλήσουμε στον ελληνικό λαό το επιχείρημα ότι θα τον σώσουμε.


Ωστόσο, είπε, διαβεβαιώνουμε το λαό ότι αυτοί που μιλάνε για επαναδιαπραγμάτευση εντός της ΕΕ, έχουν αφήσει απ' έξω τα δικαιώματα των λαών και οι σχετικές συζητήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την επιστροφή των κατακτήσεων.


Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις η κ. Παπαρήγα είπε ότι αν το ΚΚΕ επιχειρήσει να μεταφράσει την ψήφο σε εντολή συνεργασίας «θα μας πουν προδότες, γιατί το ΚΚΕ θα πάρει ψήφο για εντολή μη συνεργασίας και αυτήν την εντολή δεν πρόκειται να την μεταλλάξουμε».


Σε ερώτηση αν φοβάται
διάσπαση του ΚΚΕ, σε περίπτωση συμμετοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας, η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στα γεγονότα της τελευταίας εικοσαετίας, λέγοντας ότι το κόμμα της δεν έχει καμία διάθεση να γυρίσει πίσω στο παρελθόν, τονίζοντας ότι σήμερα η εκλογική μάχη γίνεται ανάμεσα στην εργατική τάξη και τα μονοπώλια.

Η πείρα του παρελθόντος, πρόσθεσε, έχει εξαιρετικά παραδείγματα και λάθη και πολύ σαβούρα, με την έννοια ότι διαφορετικά αντιμετωπίζονταν ένα πρόβλημα στις τότε συνθήκες και διαφορετικά στις σημερινές.

Τέλος η κ. Παπαρήγα εξέφρασε αισιοδοξία για την πορεία του ΚΚΕ, ενώ προέβλεψε ότι έτσι όπως είναι τα πράγματα, η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί δεν θα αντέξει πάνω από ένα χρόνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου