Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Μάκης Ψωμιάδης

Εκδίδεται στην Ελλάδα στις 30 Απριλίου ο Μ. ΨωμιάδηςΕκδίδεται στην Ελλάδα στις 30 Απριλίου ο Μ. Ψωμιάδης

Η ΠΓΔΜ έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης

Δεκτό το αίτημα της έκδοσης του Μάκη Ψωμιάδη έκανε το υπουργείο Δικαιοσύνης της ΠΓΔΜ. Έτσι, στις 2 το μεσημέρι της ερχόμενης.. Δευτέρας ο πρώην μεγαλοπαράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου θα παραδοθεί στα σύνορα των Ευζώνων από το κλιμάκιο της Interpol στην ΠΓΔΜ στο ελληνικό κλιμάκιο της Interpol.

Το αίτημα είχε υποβάλλει προς τον ομόλογό του στην ΠΓΔΜ ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, επικαλούμενος την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την έκδοση εγκληματιών και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μ. Ψωμιάδης συνελήφθη από την αστυνομία της ΠΓΔΜ στις 9 Νοεμβρίου 2011, ενώ βρισκόταν σε καφετέρια κοντά στο κέντρο των Σκοπίων. Στη συνέχεια, ο ανακριτής του Πρωτοδικείου των Σκοπίων είχε διατάξει την προφυλάκισή του.

Από τότε εκκρεμούσε η έκδοση του πρώην μεγαλοπαράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ όλο αυτό το διάστημα οι αρμόδιες αρχές της ΠΓΔΜ προέβαλαν γραφειοκρατικά προβλήματα, τα οποία, όμως, τελικά ξεπεράστηκαν και αναμένεται η έκδοσή του.

Σε βάρος του Μ. Ψωμιάδη εκκρεμούσε το διάστημα εκείνο, το, από 27.9.2011, ένταλμα σύλληψης, του 9ου τακτικού ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ από 27.9.2011 εκκρεμούσε ένταλμα προσωρινής κράτησης από τον ίδιο ανακριτή, το οποίο εκδόθηκε κατόπιν βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (βούλευμα 3150/2011).

Ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε "στημένα" παιχνίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει τις κατηγορίες: «1) της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωση, 2) της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, 3) της εκβίασης με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση και 4) της ηθικής αυτουργίας σε απάτη κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου