Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Διόδια Αιγινίου



Ακριβά κόστισε στο Δημόσιο η απόφαση για μη λειτουργία διοδίων στο Αιγίνιο

Τo υπουργείο Yποδομών ενέκρινε και την καταβολή 90 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, μέσω της Εγνατίας ΑΕ



Στην επιστροφή 7,5 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» προχωρά το υπουργείο Υποδομών, ποσό που αντιπροσωπεύει διαφυγόντα έσοδα της εταιρείας από τη μη λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, που απέχουν από τα διόδια των Μαλγάρων μόλις 8 χιλιόμετρα.

Η αναστολή της λειτουργίας τους είχε αποφασιστεί από τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οικονομικά όσοι χρησιμοποιούν καθημερινά το συγκεκριμένο κομμάτι της Εθνικής Οδού. Το δημόσιο όμως, δεν απηλλάγη ποτέ από τη συμβατική υποχρέωση προς την εταιρεία να πληρώσει το αντίτιμο.

Έτσι, στις 9 Απριλίου το υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων υπέγραψε την απόφαση σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται άμεση καταβολή ποσού 7,5 εκατομμυρίων ευρώ για κάλυψη των αναγκών χρηματοδότησης της Εταιρείας «Εγνατία Οδός ΑΕ» στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης του έργου, χρήματα που προβλέπονται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Προκειμένου, μάλιστα, να αντισταθμιστούν οι απώλειες από τη μη λειτουργία του σταθμού στο Αιγίνιο, αυξήθηκαν τα διόδια των Μαλγάρων για περίπου 1 χρόνο από 2 ευρώ σε 2,80, ενώ σήμερα το αντίτιμο είναι 2 ευρώ και 40 λεπτά.

Στελέχη, πάντως, του υπουργείου Υποδομών παραδέχονται ότι εκείνοι που ωφελήθηκαν από την κίνηση αυτή είναι οι κάτοικοι των γύρω περιοχών και όχι οι οδηγοί που πραγματοποιούν τη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Yποδομών ενέκρινε και την καταβολή 90 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, μέσω της Εγνατίας ΑΕ, χρήματα όμως που θα καταβληθούν με την επανεκκίνηση των έργων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου