Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Bob Marley

Αφιέρωμα στον αξεπέραστο Bob Marley


Με αφορμή τα 67 χρόνια από τη γέννηση του Bob Marley, παρουσιάζεται προς τιμήν του ένα Special Tribute Live, γεμάτο από τη μουσική και τα μηνύματά του, του οποίου μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο σπουδαιότερος μουσικός της Τζαμάικα, Bob Marley, τιμάται με το «Bob Marley Tribute» που διοργανώνεται την Πέμπτη 26 Απριλίου, στις 9 το βράδυ, στον Βοτανικό, με εκλεκτό καλεσμένο τον κιθαρίστα, Earl «China» Smith.
Με αφορμή τα 67 χρόνια από τη γέννηση του Bob Marley, ενός από τους μεγαλύτερους
μουσικούς του πλανήτη και αξεπέραστου ηγέτη της reggae σκηνής, ακόμα και μετά τον θάνατό του, παρουσιάζεται προς τιμήν του ένα Special Tribute Live, γεμάτο από τη μουσική και τα μηνύματά του, του οποίου μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Στο μουσικό αυτό αφιέρωμα, εκτός από πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Bob Marley, θα φιλοξενηθούν ο Earl «China» Smith και ο Jahcoustix.
Earl «China» Smith
Ο παλιός συνεργάτης του Bob Marley είναι μια από τις σπουδαιότερες μορφές της reggae, και ο πιο εμβληματικός κιθαρίστας της Τζαμάικα. Έχει συνεργαστεί με ιερά τέρατα της reggae, όπως οι Bob Marley, Lee Perry, Burning Spear, Soul Syndicate band, Max Romeo και άλλοι, και έχει ηχογραφήσει μαζί τους περισσότερους από 500 δίσκους.
Jahcoustix
Ως μία από τις πιο ολοκληρωμένες καλλιτεχνικά παρουσίες στη γερμανική σκηνή, ο Jahcoustix είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα της ευρωπαϊκής reggae σκηνής, με 4 δίσκους στο ενεργητικό του και συνεχείς περιοδείες τα δύο τελευταία χρόνια, με τον superstar της reggae, Gentleman.
Έλληνες καλλιτέχνες
Τον Bob Marley θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι Georgia (Μπλέ), Γιώργος Δημητριάδης, Στάθης Δρογώσης, Ηρώ, Δημήτρης Καρράς, Σοφία Κουρτίδου, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Κώστας Λειβαδάς, Μάρω Μαρκέλλου, Αντώνης Μιτζέλος, Πάνος Μουζουράκης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Δέσποινα Ολυμπίου, Λάκης Παπαδόπουλος, Σοφία Παπουλάκου, Μάνος Πυροβολάκης, Δημήτρης Σταρόβας, Υπόγεια Ρεύματα, Ραλλία Χρηστίδου, Κατερίνα Μορένα. Επίσης, οι Stefanatty (One Drop Fwd), Jah Love Maria, Σταύρος Νταντούς, Sistah Stella, Sistah Jamaroots, MC Yinca, Taboula Rasta, Los Tigainos και τα Dj Sets, Alex Afanas, Rankin Johnny και Mrs.HSN.
Την Παρασκευή 27 Απριλίου, το «Bob Marley Tribute» θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, στο club Μύλος.
Πληροφορίες
Αθήνα: Βοτανικός, Ιερά Οδός 72 & Σπύρου Πάτση, τηλ.: 210 3473835. Τιμές εισιτηρίου: ταμείο: 18 ευρώ, προπώληση (Ticket House [Πανεπιστημίου 42], Public): 15 ευρώ. Θεσσαλονίκη: Μύλος club, Αγ. Γεωργίου 56, τηλ.: 2310 510081. Τιμές εισιτηρίου: ταμείο: 16 ευρώ, προπώληση (Ticket House [Μητροπόλεως 102], Metropolis [Τσιμισκή 33], www.thessticket.eventbrite.com, www.ticketarena.gr): 13 ευρώ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου