Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

«Ψαλίδι» στα εκλογικά επιδόματα

«Ψαλίδι» στα εκλογικά επιδόματα αλλά και στον αριθμό των δικαιούχων

«Ψαλίδι» στα εκλογικά επιδόματα αλλά και στον αριθμό των δικαιούχων
Η οικονομική κρίση «ψαλιδίζει» και τα εκλογικά δικαιώματα των υπαλλήλων και των δικαστικών λειτουργών που θα συνδράμουν στην εκλογική διαδικασία.
Το συνολικό ποσό που θα «μοιραστούν» όλοι ανεξαιρέτως οι υπάλληλοι ανέρχεται
σε 20 εκατ. ευρώ. Με το ποσό αυτό θα καλυφθούν τόσο οι εκλογικές αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων και των υπαλλήλων που μετέχουν της εκλογικής διαδικασίας, αλλά και τα οδοιπορικά.
Ήδη, ο υπουργός Εσωτερικών έχει κάνει γνωστό ότι οι δικαιούχοι εκλογικού επιδόματος μεταξύ των υπαλλήλων των υπηρεσιών που εποπτεύονται από το υπουργείο Εσωτερικών, έχει μειωθεί κατά 45% συγκριτικά με τις εκλογική αναμέτρηση του 2009.
Ανάλογη αναμένεται να είναι και η μείωση για τους υπαλλήλους των δήμων, παρότι έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται ισχυρές αντιδράσεις από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία απειλεί ότι θα μποϋκοτάρει τη διενέργεια των εκλογών.
Δραστική αναμένεται να είναι και η περικοπή στο ύψος του επιδόματος, το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην εκλογική αναμέτρηση του 2009 για τους δικαστικούς αντιπροσώπους έφθασε ως και τα 1.800 ευρώ. Το ύψος του επιδόματος που θα δοθεί τελικά στον περιορισμένο αριθμό - σε σχέση με το 2009 -, υπαλλήλων εκτιμάται ότι θα κυμανθεί γύρω στα 500 ευρώ.
Στόχος, πάντως, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, παρότι αναγνωρίζει ότι το εκλογικό επίδομα καλύπτει ζωτικές ανάγκες των υπαλλήλων σε μία περίοδο συνεχών περικοπών στους μισθούς τους, είναι να λάβουν επίδομα οι εργαζόμενοι που απασχολούνται πραγματικά με τη προετοιμασία και διενέργεια των εκλογών. Κι αυτό γιατί το σύνολο των εκλογικών δαπανών, που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προυπολογισμό, έχει μειωθεί σε σχέση με το 2009 κατά 25% και κυμαίνονται σε 50 εκτ. ευρώ.
Εκτός από τους περίπου 20.000 δικαστικούς αντιπροσώπους, που θα είναι υπεύθυνοι για τη διενέργεια των εκλογών και, ως εκ τούτου, θα λάβουν εκλογικό επίδομα και τα οδοιπορικά για την μετακίνησή τους, καθορίσθηκαν και τα ειδικά εκλογικά συνεργεία, που θα εργαστούν για την εκλογική προετοιμασία και μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου