Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ελληνοκύπριος οδηγός φλερτάρει με την Formula 1


Ο κορυφαίος θεσμός του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο είναι η Formula 1 και αποτελεί το όνειρο για κάθε οδηγό. Ωστόσο όπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει πως είναι πολύ δύσκολο έως... αδύνατο για τα εκατομμύρια των οδηγών να βρεθούν πίσω από το αγωνιστικό μπάκετ ενός κορυφαίου μονοθεσίου αφού οι πιλότοι που λαμβάνουν μέρος ανέρχονται μόλις σε 24.

Συνήθως οι οδηγοί προέρχονται από χώρες όπως είναι, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία κ.ά.. Με λίγα λόγια αυτές που διαθέτουν αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και αγωνιστική κουλτούρα. Αδύνατο θα μπορούσε να πει κανείς να δούμε έναν Έλληνα οδηγό στην Formula 1, αν και πριν από 3 περίπου χρόνια πήγε να γίνει μία προσπάθεια με τον Αλέξανδρο Μαργαρίτη (ομογενής από την Γερμανία) χωρίς ωστόσο να πάρει σάρκα και οστά. Ακόμα πιο δύσκολα θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς, πως είναι να συμβεί με Κύπριο οδηγό, αφού αναφερόμαστε σε μια χώρα με πολύ μικρό πληθυσμό αλλά και ελάχιστο ενδιαφέρον για τις αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες αναζητούν αγορές με ενδιαφέρον για να μπορέσουν να διαφημίσουν και κατά συνέπεια να πωλήσουν τα προϊόντα τους.


Όπως όμως φαίνεται τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν πολύ σύντομα και η εμφάνιση ενός Κύπριου οδηγού στον κορυφαίο θεσμό να γίνει πραγματικότητα. Αναφερόμαστε στην περίπτωση του Ευτύχιου Έλληνα από την Κύπρο ο οποίος θα λάβει μέρος φέτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα GP3, έχοντας στο ενεργητικό του πολλές νίκες ενώ προέρχεται και από μια πολύ καλή περυσινή χρονιά στην βρετανική Formula Renault. Ωστόσο όσοι γνωρίζουν τον συγκεκριμένο οδηγό έχουν να λένε τα καλύτερα λόγια αλλά και να τονίζουν πως πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση οδηγού αγώνων που μπορεί κάλλιστα να διαπρέψει ακόμα και στην Formula 1.


Σημαντικό ρόλο θα παίξει η φετινή του πορεία αλλά και οι δοκιμές που αναμένεται να πραγματοποιήσει στα τέλη του 2012 για νέα ταλέντα που ενδιαφέρονται να τρέξουν στην F1. Επιπλέον ο Κύπριος οδηγός έχει και ένα πλεονέκτημα που παίζει σημαντικό ρόλο στο να κερδίσει κανείς «πόντους» για να κυνηγήσει το όνειρο. Από πίσω του βρίσκονται εταιρείες – κολοσσοί που τον υποστηρίζουν οικονομικά και θα έδιναν ακόμα περισσότερα χρήματα για να πετύχουν το σκοπό αυτό που κάθε οδηγός έχει στην άκρη του μυαλού του.

Το όνειρο υπάρχει, το ίδιο και η διάθεση οπότε μην θεωρείται απίθανο να δούμε τον Έλληνοκύπριο σε λίγα χρόνια στον κορυφαίο θεσμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου