Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ψηφοδέλτια Επικρατείας



Εκπλήξεις και γνωστά ονόματα στα ψηφοδέλτια Επικρατείας



Τα ονόματα που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Επικεφαλής είναι ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας και ακολουθούν η Φώη Γεννηματά, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο καθηγητής Θεόδωρος Καριώτης. O κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε αγωνιστικό το ψηφοδέλτιο επισημαίνοντας ότι σηματοδοτεί την αισιόδοξη Ελλάδα.

Αναφερόμενος ειδικά στον Πύρο Δήμα και κάνοντας λογοπαίγνιο με την ιδιότητά του είπε ότι «πρέπει να κάνουμε άρση του εθνικού βάρους».

Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ είναι ο πρόεδρος της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου. Ακολουθούν
ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Γιάννης Μιχελάκης.

Σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως το ψηφοδέλτιο Επικρατείας επιβραβεύει την αξιοσύνη, την καταξίωση και το ήθος και ότι εκφράζει τη βούληση της ΝΔ να κάνει πράξη τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο της χώρας. Αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας από την κρίση χαρακτηρίζει την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 6ης Μαΐου ο Κώστας Καραμανλής σε παρέμβαση του μετά από πολύ καιρό σιωπής.

Παράλληλα, σήμερα Τρίτη, παρουσίασαν τα ψηφοδέλτια Επικρατείας η Δημοκρατική Συμμαχία, η Κοινωνική Συμφωνία και η Δράση.

Όσον αφορά στις ομιλίες των υποψηφίων, από το ΝΙΜΤΣ η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τον λαό να μην σκορπίσει σε αυταπάτες δεξιά και αριστερά τη δεδομένη δυσαρέσκειά του απέναντι σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Όπως είπε οι αυταπάτες θα μετατρέψουν το λαό «σε ένα παθητικό θεατή και στην πορεία θα τον οδηγήσουν σε μεγαλύτερη συντηρητικοποίηση, σαν αποτέλεσμα μιας τρομερής απογοήτευσης».

Στις 6 Μαίου θα υπάρξει κυβέρνηση εκτίμησε στο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις Σαμαρά στο Ζάππειο 3 είπε πως με αυτά που λεει προσβάλει τον εαυτό του και το εκλογικό σώμα, σημειώνοντας ότι και για τις επικουρικές συντάξεις έλεγε ότι ΔΕΝ θα κοπούν και κόπηκαν

Η αριστερά για πρώτη φορά μετά το '74 βάζει στον πολιτικό της λόγο την ανάγκη δημιουργίας νέου συνασπισμού εξουσίας είπε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ .
Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι τα αριστερά κόμματα θα πρέπει να βρουν κοινό σημείο για να σταματήσει η πορεία προς την καταστροφή και η χώρα πρέπει άμεσα να καταθέσει σχέδιο για την ανάπτυξη.

«Ευάγγελος Βενιζέλος και Αντώνης Σαμαράς διαγωνίζονται στις υποσχέσεις για τον 13ο και 14ο μισθό ενώ είναι αυτοί που περιέκοψαν τις συντάξεις και τους κατώτατους μισθούς» τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. Υποστήριξε ότι η ανεργία και η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων φέρει την υπογραφή και των δύο. Όπως είπε, η ΔΗΜΑΡ προτείνει να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που μείωσε τους κατώτατους μισθούς, καθώς και άμεση αποκατάσταση των συντάξεων πείνας.

Τέλος, την Τετάρτη στις 12.30 οι Οικολόγοι Πράσινοι θα παραχωρήσουν διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου