Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Χρυσό για τον Μάρα, ασημένιο στη Μιλλούση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης


     Μετά τον επίσης χρυσό Λευτέρη Κοσμίδη και τον χάλκινο Λευτέρη Πετρούνια
Χρυσό για τον Μάρα, ασημένιο στη Μιλλούση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης


 
Όσιγεκ, Κροατία 
Μετά τον Λευτέρη Κοσμίδη που πρώτευσε στις ασκήσεις εδάφους και τον Λευτέρη Πετρούνια που βγήκε τρίτος στους κρίκους ήρθε και η σειρά του Βλάσση Μάρα να ανέβει στο βάθρο στο Όσιγεκ της Κροατίας. Και μάλιστα ο Ελληνας γυμναστής πάτησε στο
ψηλότερο σκαλί κατακτώντας το χρυσό στο μονόζυγο στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

H συνολική του βαθμολογία στον τελικό ήταν 16.000. Δεύτερος έμεινε ο Γάλλος Κουσερά (15.575) και τρίτος ο Γερμανός Μπρετσνάιντερ (15.450).

Με αυτό τον τρόπο ο 29χρονος αθλητής μας, έδειξε ότι είναι πανέτοιμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Τέλειο πρόγραμμα, κακή έξοδο και ασημένιο η Μιλλούση

Λίγη ώρα αργότερα, η Ελλάδα βρέθηκε κοντά σε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο αυτή τη φορά με τη Βάσω Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε ένα τέλειο πρόγραμμά πάνω στη δοκό εκτελώντας όλες τις ασκήσεις και τα άλματα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, αλλά στάθηκε άτυχη στην έξοδο καθώς προσγειώθηκε με αστάθεια με το κέντρο βάρους να την παρασέρνει προς τα εμπρός γεγονός που της στοίχισε τελικά την κορυφή.

Η Μιλλούση βαθμολογήθηκε με 13900 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ωστόσο μέχρι σήμερα έχει αποδείξει ότι είναι πανέτοιμη για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Το χρυσό κατέκτησε η Τζούλια Σταϊνγκρούμπερ από την Ελβετία με 14075 βαθμούς.

Ενα χρυσό κι ένα ασημένιο ο απολογισμός του Σαββάτου στην Κροατία
Ένα χρυσό και ένα ασημένιο ήταν ο απολογισμός του Σαββάτου για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής, που διεξάγεται στο Όσιγεκ της Κροατίας. Ο Λευτέρης Κοσμίδης πρώτευσε στις ασκήσεις εδάφους και ο Λευτέρης Πετρούνιας βγήκε τρίτος στους κρίκους.

Ο Κοσμίδης επικράτησε στις ασκήσεις εδάφους με 15,550 βαθμούς. Ισοβάθμησε με τον Βρετανό Ντάνιελ Πέρβις (15,550 β.), ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Χιλιανός Ενρίκε Τομάς Σεπούλβεδα Γκονζάλες (15,475 β.).

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε την 3η θέση στον τελικό των κρίκων με 15,625 βαθμούς. Νικητής αναδείχθηκε ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι (15,875 β.), ενώ 2ος ήταν ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (15,675 β.).

Η Βάσω Μιλλούση στους ασύμμετρους ζυγούς κατετάγη 4η με 13,400 βαθμούς. Πρώτη ήταν η Κριστίν Λι από τον Καναδά (14,475 β.), δεύτερη η Μάρτα Πίχαν-Κούλεσα από την Πολωνία (13,800 β.) και τρίτη η Γιάνα Σικούλοβα από την Τσεχία (13,575 β.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου