Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Το Bloomberg συνδέει το εκλογικό αποτέλεσμα με το ευρώ


Πυκνώνουν τα σενάρια σχετικά με την επόμενη ημέρα των εκλογών, όσο πλησιάζουμε στην 6η Μαΐου. Τη σκυτάλη, τη φορά αυτή, παίρνει το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο συνδέει το εκλογικό αποτέλεσμα με την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη.

Το Bloomberg σημειώνει την πιθανότητα συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, στις 7 Μαΐου, ελλείψει αυτοδυναμίας από το πρώτο κόμμα.

Επικαλούμενο πρόσφατο δημοσκόπηση της Public Issue, προχωρά στην πρόβλεψη ότι η ΝΔ θα κερδίσει 104 έως 112 έδρες, ενώ το ΠΑΣΟΚ 34 έως 42 έδρες.

Βάσει του παραπάνω σεναρίου, το Bloomberg εκτιμά ότι πιθανή συνεργασία ανάμεσα στα δύο κόμματα εξουσίας ενδέχεται να μην αρκεί για τη δημιουργία πλειοψηφικής κυβέρνησης.

Η οικονομολόγος, Σάρα Χιούιν, τόνισε ότι "για να επιτευχθεί η πολιτική νομιμοποίηση της εκλεγείσας κυβέρνησης, η διαφορά υποστήριξης πρέπει να είναι ισχυρή".

Και πρόσθεσε: "Η ψηφοφορία όμως αναμένεται να είναι κλειστή, με την υποστήριξη για τα μειοψηφούντα κόμματα να κρατά".

Το άρθρο του Bloomberg καταλήγει με την παρατήρηση ότι οι Έλληνες βρίσκονται σε δίλημμα: Από τη μία επιθυμούν την παραμονή στο ευρώ, από την άλλη όμως είναι εξαντλημένοι από τα μέτρα λιτότητας.

Παρά τις θυσίες, η ελληνική οικονομία προβλέπεται ότι θα υποστεί ύφεση για το πέμπτο διαδοχικό έτος κατά το 2012, με τη συρρίκνωση να πλησιάζει το 5% του ΑΕΠ. Η ανεργία κινείται στο 19%, ενώ η νεανική ανεργία ξεπερνάει πλέον το 50%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου