Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Γ. Κωσταντόπουλος ''Αναλαμβάνω την δέσμευση να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις την υπόθεση της ΕΑΣ''

Κίνδυνος εξαφάνισης της καπνοκαλλιέργειας του καπνού στην Πιερία. Σε απόγνωση οι καπνοπαραγωγοί. Άφαντο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Πιερίας Πέτρος Παπανικολάου, στην συνάντηση που είχε...
με τον υποψήφιο της Ν.Δ Γιώργο Κωνσταντόπουλο. Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ, το συμβούλιο και οι αγρότες δυναμώνουν τις φωνές τους, μήπως και την τελευταία στιγμή κάποιοι υπεύθυνοι κατανοήσουν το μέγεθος του προβλήματος.

΄΄ Τα θέματα της αγροτικής οικονομίας έμειναν χρόνια σε αδράνεια. Στο έλεος των άσχετων με το αντικείμενο της καλλιέργειας του καπνού και ανήμπορων να επιφέρουν θεσμικές αλλαγές στην καλλιέργεια του και κυρίως στην διάθεση του προϊόντος στην αγορά. Οι αγροτικές ενώσεις που ήταν ο σύνδεσμος και φορέας διαχείρισης του καπνού, σταδιακά από ανύπαρκτες πολιτικές στρατηγικές μπαίνουν στον δρόμο της ανυπαρξίας που θα φτάσει μέχρι το κλείσιμο τους ΄΄ τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος.

΄΄ Οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού της αγροτικής πολιτικής με υπεύθυνο τον
υπουργό κ. Σκανδαλίδη δεν μπόρεσαν ούτε να απορροφήσουν κονδύλια από το ευρωπαϊκό ταμείο , δεν κατάφεραν καν το απλούστερο: Να απλουστευτεί η διαδικασία ολοκληρωμένης διαχείρισης για να εισπράξουν οι αγρότες διαθέσιμα χρήματα από την κοινότητα. Κατάφεραν με νόμο να επιφορτίσουν το είδη βαρύ κόστος στους αγρότες με 170 ευρώ τον μήνα για κάθε εργάτη που απασχολείται στην καλλιέργεια, με 130 ευρώ για χαρτιά εφάπαξ. Το κόστος εκτινάσσεται στα 1050 ευρώ. Τα 8000 κιλά, από τα 11000  που ατυχώς περιμέναμε, δείχνουν τον δρόμο της κατολίσθησης και της οικονομικής μιζέριας στον τομέα της καπνοκαλλιέργειας. Ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, μοναδικό στην κατηγορία του, φθίνει, με τάσεις ολικής εξαφάνισης. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ουδεμία παρέμβαση, ερώτηση ή επερώτηση για το ζήτημα του καπνού  στην βουλή των Ελλήνων, εκτός μίας παρέμβασης του κ. Θανάση Παπαγεωργίου. Το πολιτικό προσωπικό  της Πιερίας έμπρακτα δηλώνει απών από το πρόβλημα. Το ήδη δυσμενές περιβάλλον έγινε αδιέξοδο. Φτάνει στο τέλος του. Τα ξαφνικά εμπόδια που μόνιμα δημιουργούνται θα φέρουν τον ξαφνικό θάνατο του καπνού , θα φέρουν  τον ξαφνικό θάνατο στους αγρότες. Ο οικονομικός μαρασμός της υπαίθρου επεκτείνεται γρήγορα, επικίνδυνα, αλλά κυρίως ανεμπόδιστα. Είναι επιτακτική ανάγκη να βάλουμε φραγμό , να εμποδίσουμε την κατρακύλα, να μην επιτρέψουμε της εξαφάνιση της καλλιέργειας του καπνού, την εξαφάνιση των αγροτών. ΄΄ είπε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Συνεχίζει ο κ. Κωνσταντόπουλος:

΄΄ Ήρθε η στιγμή της αντίστροφης μέτρησης. Έφτασε η ώρα της σταδιακής ανάκαμψης. Προσωπικά αναλαμβάνω την δέσμευση να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις την υπόθεση της ΕΑΣ. Θα υποστηρίξω τους αγρότες, τους καλλιεργητές, τους, τους ανθρώπους του μόχθου, στον τομέα της παραγωγής, στον τομέα της διάθεσης του προϊόντος.

Η σύγχρονη αγορά απαιτεί πιστοποιημένα προϊόντα προέλευσης, υψηλής ποιότητας με τόπο προέλευσης. Μόνο με τέτοιες διαδικασίες θα βγούμε στις αγορές, θα γίνει ο αγροτικός τομέας ανταγωνιστικός , άρα και κερδοφόρος. Όσο σπέρνουν ανέμους, θα έρθουν θύελλες. Θύελλες οικονομικές και καταστροφικές για τους αγρότες μας, διότι ήδη η αγορά κατακλύστηκε από ξένα, εισαγόμενα προϊόντα και μάλιστα αμφιβόλου ποιότητας. Δηλώνω για ακόμη μία φορά. Είμαι στην διάθεση της ένωσης, είμαι κοντά στον Πιεριέα αγρότη και καπνοκαλλιεργητή. Είμαι εδώ για να δούμε και να καταφέρουμε την ανατροπή της σημερινής κατάστασης. Προειδοποιώ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το πολιτικό προσωπικό της Πιερίας, πως θα με βρουν αντιμέτωπο με όποιο ζήτημα είναι ενάντια στους αγρότες της γης , ενάντια στους καπνοκαλλιεργητές. Στέλνω μήνυμα συνεργασίας, σε όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό στον τομέα του αγροτικού ζητήματος, πως θα είμαι παρών , αρωγός  μα και στυλοβάτης στην υπόθεση του καπνού στην Πιερία. Είμαι πεπεισμένος πως οι υψηλές ποιότητες των αγροτικών προϊόντων μας κυρίως του καπνού, που παράγει η  Πιερική γη, μπορούν να γίνουν ανταγωνιστικές , να βγουν στις μεγάλες αγορές , αρκεί όλοι εμείς να αντιληφθούμε τα προβλήματα και να σκύψουμε επάνω τους με προσήλωση και γνώση. Ο αγροτικός τομέας, μαζί με τον τουρισμό ( Θαλάσσιο , αγροτουρισμό, χειμερινό) με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Πιερία, αφού τα χειριστούμε θετικά, σύντομα θα φέρουν τα πρώτα δείγματα ανάκαμψης στον οικονομικό τομέα. Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα προϊόντων, διαθέτουμε έμπειρους και νέους αγρότες, έχουμε την ευλογημένη γη της Πιερίας. Απομένει σε όλους εμάς, να αναδείξουμε, να προωθήσουμε και να υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την υπόθεση της Πιερίας ΄΄.

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου