Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Νέο βιβλίο Ιστορίας στα Δημοτικά

   Νέο βιβλίο Ιστορίας στα Δημοτικά από τη νέα χρονιά

 

Υπενθυμίζεται ότι τη σχετική αλλαγή είχε προαναγγείλει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.

 Νέο βιβλίο ιστορίας θα διδάσκεται πλέον στους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού, στη θέση του γνωστού βιβλίου της Μ. Ρεπούση, που είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις όταν ήταν υπουργός Παιδείας..
η Μ. Γιαννάκου και που τελικά είχε αποσυρθεί.

Έτσι με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτη και της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου από την ερχόμενη σχολική χρονιά θα διδαχθεί στη ΣΤ’ Δημοτικού το νέο βιβλίο με τίτλο «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου» των καθηγητών Ιστορίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ι. Κολιόπουλου, Ιάκ. Μηχαηλίδη και των εκπαιδευτικών Χαρ. Μηνάογλου και Αθ. Καλιανιώτη.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, μετά την ολοκλήρωση της συγγραφής και την επιτυχή πιλοτική εφαρμογή του σε σχολεία, το νέο βιβλίο ιστορίας της Στ' Δημοτικού πήρε την έγκριση από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο -πριν αυτό καταργηθεί- το οποίο εισηγήθηκε την εκτύπωση και την αποστολή του στα δημοτικά σχολεία.

Με δεδομένο ότι έχουν δημοσιευθεί τα προγράμματα σπουδών για όλα τα γνωστικά αντικείμενα δημοτικού και γυμνασίου, εκτός από αυτό της ιστορίας, ο υπουργός και η υφυπουργός Παιδείας αποφάσισαν από κοινού την εκτύπωση και τη διανομή του νέου βιβλίου προκειμένου να βρίσκεται εγκαίρως στα σχολεία μαζί με όλα τα υπόλοιπα βιβλία ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου