Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Τι θα γίνει με Αγροτική Τράπεζα και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο


Τι σημαίνει η παράταση που δόθηκε σε ΑΤΕ και ΤΤ σχετικά με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του 2011 και ποια σενάρια εξετάζονται για το μέλλον των δύο ιδρυμάτων

Μια παράταση που μπορεί να σημαίνει πολλά έλαβαν η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σχετικά με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων τους για τη χρήση του 2011.
Οι πληροφορίες επιμένουν ότι
ειδικά σε ό,τι αφορά στην πρώτη η προοπτική του διαχωρισμού της σε «καλή» και «κακή» τράπεζα φαίνεται σχεδόν αναπόφευκτη. Η πρώτη, καθαρή από βάρη, θα επιχειρηθεί να πουληθεί σε κάποιον ή κάποιους από τους ενδιαφερομένους, μετά από σχετικό διαγωνισμό, ενώ η δεύτερη, θα εκκαθαριστεί από το ελληνικό δημόσιο και στη συνέχεια θα εξαφανισθεί. Κατά συνέπεια, το πιθανότερο σενάριο είναι πως η Αγροτική Τράπεζα με τη μορφή που έχει σήμερα θα πάψει να υπάρχει έως τον επόμενο χειμώνα. Αυτός άλλωστε ήταν κι ένας από τους βασικούς στόχους της τρόικας, σχεδόν από την πρώτη στιγμή που ήλθε στη χώρα μας κι ασχολήθηκε με το χρηματοπιστωτικό της σύστημα.
Σε ό,τι αφορά στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τα πράγματα, προς το παρόν τουλάχιστον δεν είναι τόσο ξεκάθαρα όσο για την ΑΤΕ. Για την ακρίβεια, οριστικές αποφάσεις, σχετικά με το μέλλον του δεν έχουν ληφθεί, αλλά και εν προκειμένω είναι απλώς θέμα χρόνου, ισχυρίζονται οι καλά γνωρίζοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου