Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

                


  Τρίτη 15 Μαΐου στις 12:00  στην κεντρική πλατεία
  Η Ολυμπιακή φλόγα, το κατεξοχήν σύμβολο της Ολυμπιακής ιδέας, της ευγενούς άμιλλας και της ειρηνικής συνύπαρξης σταθμεύει την Τρίτη 15 Μαΐου και ώρα 12:00  στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης Την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία που αποτελεί τον προπομπό της μεγάλης γιορτής των Ολυμπιακών Αγώνων του «Λονδίνου 2012» διοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των Ο.Α. «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012».

Πρόκειται για ένα γεγονός που αποτελεί αντικείμενο παγκόσμιου ενδιαφέροντος και το οποίο θα μεταδοθεί από ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά πρακτορεία ανά τον κόσμο.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να φωτιστούν οι πανανθρώπινες αξίες του Ολυμπισμού και να «ζεσταθούν» οι καρδιές όλων των ανθρώπων.
Έξι λαμπαδηδρόμοι και 18 συνοδοί θα ακολουθήσουν τη διαδρομή από ΚΤΕΛ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ, Οδός Κασσάνδρου, Εθνικής Αντιστάσεως, Πλατεία Ελευθερίας και 25ης Μαρτίου.

Με την άφιξη της λαμπαδηδρομίας στην κεντρική πλατεία και μετά το άναμμα του βωμού, θα ξεκινήσει η επίσημη τελετή η οποία περιλαμβάνει έπαρση της Ελληνικής και της Βρετανικής σημαίας, της σημαίας των Ολυμπιακών Αγώνων με ανάκρουση των αντίστοιχων ύμνων, χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και του εκπροσώπου της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύντομο πολιτιστικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, σχολείων κ.α. φορέων της πόλης.

Αξίζει να επισημανθεί ότι, από την αστυνομία, την τροχαία και τη δημοτική αστυνομία από το πρωί της Τρίτης 15 Μαΐου θα εφαρμοστούν ειδικές ρυθμίσεις για την κυκλοφορία και τη στάθμευση ιδιαίτερα στους δρόμους απ’ όπου θα διέλθει η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία.

Τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα, 43 και πλέον πόλεις, 500 λαμπαδηδρόμοι και 8 ημέρες διαδρομής είναι τα στοιχεία με απλά νούμερα, τα οποία θα ισχύσουν μετά την Αφή της Φλόγας στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Μετά την Κατερίνη η Ολυμπιακή Φλόγα θα συνεχίσει το ταξίδι της στην Λάρισα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου