Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Eργασιακή κόλαση έρχεται τον Ιούνιο..

                        H πραγματική εργασιακή κόλαση έρχεται τον Ιούνιο..

  • Μείωση 40% κατά μ.ο. στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα θέλει η τρόικα
  • Μείωση κατά 10 μέρες της ετήσιας άδειας,
  • Περικοπή ενός επιπλεόν μισθού,
  • Μείωση των προσαυξήσεων για απασχόληση σε Κυριακές και αργίες,
  • Εφαρμογή σπαστού οκταώρου
  • Εφαρμογή του πενθήμερου με τρόπο ώστε η διήμερη ανάπαυση να μην είναι συνεχόμενη
Αυτά είναι τα μέτρα για τα οποία έχουν συμφωνήσει με την Τρόικα τα κόμματα της συγκυβέρνησης.. Οι αποδοχές των ιδιωτικών υπαλλήλων πρέπει να έχουν υποχωρήσει στα επίπεδα του 2000 μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, φέρεται να είναι η εντολή των επικεφαλής της Tρόικα προς την Ελληνική κυβέρνηση με αποτέλεσμα να πρέπει να μειωθούν οι μισθοί κατά 40%.

Οι έταιροι δεν προσδιορίζουν αν η μείωση θα είναι οριζόντια ή σωρευτική. Αυτό σημαίνει ότι είναι στο χέρι του ιδιωτικού τομέα αν θα επιβάλει την μείωση παρομοίως στις αποδοχές των 1.000 ευρώ και στις αποδοχές των 5.000 ή αν θα λάβει υπόψην της κάποια κοινωνικά κριτήρια…!

Μετά τις εκλογές έρχεται καταιγίδα μέτρων, με νέες περικοπές σε συντάξεις, λουκέτα σε νοσοκομεία και δήμους, καθώς και χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο.
Πάντως οι μειώσεις στους μισθούς ήδη αγγίζουν το 28% και αυτό γίνεται με τη μετατροπή των συμβάσεων από συλλογικές σε ατομικές.

Παράλληλα τα αιτήματα των επιχειρηματιών που δέχθηκε να επιβέλλει στην συγκυβέρνηση η Τρόικα είναι : περικοπή ενός επιπλεόν μισθού, μείωση κατά 10 μέρες της ετήσιας άδειας, μείωση των προσαυξήσεων για απασχόληση σε Κυριακές και αργίες, εφαρμογή σπαστού οκταώρου και εφαρμογή του πενθήμερου με τρόπο ώστε η διήμερη ανάπαυση να μην είναι συνεχόμενη!

Στο μεταξύ σε συνέντευξή του στην “Ημερησία” ο Χορστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της Task Force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζητάει στην ουσία και επισήμως τα ...κλειδιά του Μαξίμου καθώς σχεδόν ανακοινώνει τη δημιουργία ενός "επιτελικού συντονιστικού οργάνου" στην καρδιά της κυβέρνησης με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των υπουργών, ώστε να αποφεύγονται καθυστερήσεις ενώ επισημαίνει πως η Ελλάδα δεν θα εκσυγχρονιστεί ποτέ αν δεν εκσυγχρονιστεί πρώτα η δημόσια διοίκηση!

Αν στα παραπάνω συνυπολογίσουμε το εκρηκτικό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης -που φυσικά δεν πρόκειται να λυθεί με τη διασπορά στρατοπέδων συγκέντρωσης ανά την Ελλάδα- ,τις στρατιές ανέργων που αυξάνονται και την ανέχεια στην οποία έχουν περιέλθει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες,δεν μπορούμε παρά να είμαστε παραμόνο απαισιόδοξοι για το μέλλον αυτού του τόπου.

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα του Τρίτου Κόσμου μέσω των άχρηστων καταληψιών της Ελληνική Βουλής ενώ ο -πάλαι ποτέ- αντιδραστικός Έλληνας παρακολουθεί απαθής την εξολόθρευσή του..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου